Björn Edlund förlänger med MODO Hockey

10 maj 2021 13:17
Dam

Björn Edlund har förlängt sitt kontrakt med MODO Hockey över säsongen 2021/2022. ”Björn har varit med länge på den här nivån och gjort ett bra jobb så det känns riktigt bra att han blir kvar i MODO Hockey även den kommande säsongen”, kommenterar sportchef Henrik Gradin.


Björn Edlund började sin resa som assisterande tränare för MODO Hockeys representationslag på damsidan redan 2014/2015. Inför säsongen 2017/2018 så tog han steget till att bli både sportchef och huvudtränare. Nu är det klart med ytterligare en säsong.

– Det har varit fantastiska år där varje år har inneburit nya lärdomar. Vi har gått igenom med- och motgång tillsammans och under slutet av förra säsongen så stakade vi tillsammans ut en färdriktning för de kommande säsongerna. Det känns fantastiskt kul och inspirerande att få vara en del av den resan. MODO Hockey har varit klubben i mitt hjärta sedan jag var fyra år och det är en ynnest och en ära att få vara tränare i ett av föreningens lag. Att få träna MODO Hockey är någonting jag vaknar upp och njuter av att få göra varje dag.

Skapa beteenden som ger framgång

Under de senaste säsongerna har Björn varit både huvudtränare och sportchef, något som, i och med den nya organisationen, förändras och Björn kan fokusera fullt ut på jobbet som tränare.

– Detta är ett steg i rätt riktning för att fortsätta vara en framgångsrik förening. Att separera tjänsterna ger sportchef och tränare förutsättningarna att skapa den miljö vi önskar för våra spelare. Vi har alltid haft en bra och utmanande miljö men nu ska den bli ännu bättre. Till dess att rollen som sportchef är fylld så kommer jag att fortsätta att bygga laget, kommenterar Björn Edlund och fortsätter:

– Vi ska fortsätta på den resa vi påbörjade förra året och utveckla den grupp vi har. Självklart är målsättningen att vinna varje träning och match men det är genom hårt jobb och tillit till varandra som vi gör detta. Vi ska fortsätta skapa den kultur som ger oss de beteenden vi behöver för att nå framgång. Både på kort men framför allt på lång sikt. Stora delar av laget från ifjol blir kvar, laget växte under hela säsongen och adderar vi ytterligare spets till detta så kommer det bli väldigt spännande att följa laget den kommande säsongen, avslutar Björn Edlund.

Kontraktet är skrivet över säsongen 2021/2022

Kontraktsöversikt 2021/2022