MODO Hockey förlänger två år med Erik Hanses

13 januari 2017 13:03

MODO Hockey kan idag meddela en kontraktsförlängning då målvakten Erik Hanses skrivit ett avtal som gäller för ytterligare två säsonger. ”Det betyder mycket att trygga Erik Hanses på längre sikt då han hela tiden visat att han är en målvakt som kan vinna matcher åt oss”, kommenterar MODO Hockeys Andreas Johansson.


Erik Hanses, 26, har Leksands IF som moderklubb och spelade juniorishockey samt HockeyAllsvenskan med klubben under sju säsonger innan han vaktade kassen för Skellefteå AIK under två säsonger i SHL. Hanses anslöt till MODO Hockey under den pågående säsongen där han spelat i 21 matcher för 12 vinster och en räddningsprocent på 91,08.

– Det är först och främst roligt att vi nått överenskommelsen då han känt att det här är ett nytt hem för honom. Vi tycker att han bara blivit bättre och bättre sedan han kom till oss och att han även har ytterligare en bra bit potential att få ut. Vad gäller kontraktet känns det väldigt bra då dialogen hela tiden varit positiv för en förlängning, säger Andreas Johansson och avslutar:

– Han har hela tiden visat att han kan vinna hockeymatcher åt oss så det här är en härlig nyhet för alla i MODO Hockey. Allting blir tryggare med att bygga ett lag bakifrån där vi nu säkrat en målvakt för framtiden.

Kontraktet med Erik Hanses sträcker sig två säsonger, till och med säsongen 2018/2019.

MODO Channel med Hanses, Helin och Johansson