Semifinalserien avgörs på hemmaplan

19 april 2022 21:41
MATCHRAPPORT

Det blir en sjunde och helt avgörande semifinal mellan MoDo Hockey och Björklöven. Detta står klart efter tisdagens möte lagen emellan i Umeå. Björklöven vann med 5-3 efter att ha satt sista målet i tom bur.


MoDo hade chansen att avgöra matchserien på tisdagen men lyckades inte förvalta det läget. På det stora hela bjöds hemmalaget på allt för mycket och MoDo tillbringade dessutom allt för mycket tid i utvisningsbåset under kvällen.

Nikolajs Jelisejevs gav förvisso MoDo ledningen med 1-0 och efter att Björklöven satt två raka mål var det MoDos tur att göra detsamma, när först Filip Sveningsson kvitterade till 2-2 och sedan Emil Wahlberg kom fri och stänkte in 3-2 till gästerna.

Björklöven utjämnade dock i en spelvändning och i upptakten av tredje perioden kom 4-3 i numerärt överläge. Det målet kom att bli matchavgörande; MoDo jagade en kvittering men fick tyvärr se hemmalaget sätta 5-3 i tom bur.

Detta innebär att det blir en sjunde och helt avgörande semifinal i Hägglunds Arena nu på torsdag, med nedsläpp klockan 19.00.

All information om biljettsläppet till den matchen återkommer vi med om i våra kanaler under onsdagen. Håll utkik här på modohockey.se och i våra sociala medier!