Förlust i Haparanda för MODO Hockey

8 augusti 2015 20:25

Det blev förlust för MODO Hockey i säsongens andra träningsmatch när Asplöven vann i Arena Polarica med 4-2 efter periodsiffrorna 0-1, 3-0, 1-1. MODO Hockeys målskyttar i matchen blev Gustav Possler och Kyle Wilson. "Vi fuskar helt enkelt och gör även otroligt många individuella misstag på fel positioner ute på banan", kommenterar MODO Hockeys assisterande tränare Henrik Gradin.


Trots en riktig smakstart i matchen för MODO Hockey, där Gustav Possler satte 1-0 redan efter 21 sekunder i Arena Polarica, blev det förlust med 4-2 mot Asplöven. Det efter en svag andraperiod från MODO Hockey där matchen vände från 0-1 till 3-1.

– Sett över 60 minuter är det inte en godkänd insats vi står för idag, säger MODO Hockeys assisterande tränare Henrik Gradin och fortsätter:

– I den andra perioden står vi stilla och det var ett liknande beteende som i gårdagens match mot Luleå. Vi slarvar även med detaljer under i stort sett hela matchen och det skiljer inte mer idag mellan lagen. Men det är i detaljerna och i noggrannheten som vi ska vara mycket bättre.

"Vi gör otroligt många individuella misstag"

Förlusten var den andra på lika många matcher i inledningen av försäsongen, men det positiva som tränarstaben tar med sig efter helgen i Norrbotten är att de yngre spelarna i laget tagit för sig och visat att de tävlar om platserna i laget. Gradin berättar vidare att en skillnad var påtaglig mellan fredagens match mot Luleå Hockey och dagens mot Asplöven:

– I matchen mot Luleå Hockey höll vi oss hela tiden till hur vi skulle spela, det vi kommit överens om innan med noggrannhet. Men det slarvar vi med idag, vi fuskar helt enkelt, och gör även otroligt många individuella misstag på fel positioner ute på banan.

– Vi vill vinna alla matcher och för att lyckas med det måste vi göra jobbet dagligen i alla detaljer och det måste vi sätta så att det verkligen sitter varje dag. Träningen återupptas på måndag där vi ska fortsätta att nöta på försvarsspelet innan vi tar mittzonen och där efter forecheck. Vi ska jobba hårt och vara bättre till dubbelmötet mot Björklöven som nu väntar.

"Jonatan Bjurö har mycket bra grunder i sitt spel"

MODO Hockey matchade Jonatan Bjurö mellan stolparna i mötet mot Asplöven medan Adam Reideborn vaktade målet i fredagens match mot Luleå Hockey. MODO Hockeys målvaktstränare Magnus Helin kommer precis från möte med Jonatan Bjurö när vi når honom på telefon medan spelarbussen rullar söderut mot Örnsköldsvik under lördagkvällen.

– Över lag tycker jag att det känns jättebra med båda målvakterna då Adam gjorde en riktigt bra match igår där han höll oss kvar i matchen under långa stunder och svarade för sex riktigt stora räddningar. Kan han hålla den nivån sett över hela säsongen så har vi inga bekymmer, konstaterar Helin och fortsätter analysen med dagens match mot Asplöven:

– Jonatan gjorde en stabil match idag, han har mycket bra grunder i sitt spel där han är lugn och trygg som målvakt och läser spelet och situationerna under hela matchen. Jag kollade precis mina noteringar och idag hade vi 37 spelvändningar mot oss där Apslöven stormade fram på hemmaplan. Jonatan hade därför en svår match med tre mot ett-lägen, frilägen och idag är vi inte fokuserade som lag vilket gav Jonatan en tuff resa.

"Vi matchar målvakterna lika under försäsongen"

För 24 årige Jonatan Bjurö var dagens match den första någonsin i MODO Hockey.

– Jonatan tyckte det var skönt att komma in i matchandet och han var nöjd med sin insats över lag, även om en förlust aldrig är rolig, kommenterar målvaktstränare Helin och fortsätter:

– Vi kommer fortsätta att matcha målvakterna lika mycket så att båda får känna på matchpulsen under försäsongen. Exakt hur det blir har vi inte bestämt, men det ser mest troligt ut som att de får varsin match mot både Björklöven och Skellefteå.

För MODO Hockey väntar nu en hel träningsvecka innan dubbelmötet mot Björklöven som inleds på bortaplan den 18 augusti. Fjällräven Center öppnar dörrarna för första gången den här säsongen fredagen den 21 augusti när umeålaget kommer på besök.