Alavaara efter första träningsmatchen: "Det bästa är att vi är igång"

7 augusti 2015 22:05

MODO Hockey föll i säsongens första träningsmatch när Luleå Hockey vann i COOP Norrbotten Arena med 4-2. MODO Hockeys mål gjordes av Nichlas Torp och Bill Thomas. "Det bästa är att vi är igång och alla tycker att det är roligt att spela ishockey. Vi känner redan att vi är ett betydligt bättre hockeylag än under den förra säsongen", kommenterar assisterande tränare Jan-Axel Alavaara efter slutsignalen.


MODO Hockey medverkar i Vardia Cup där Luleå Hockey och Asplöven står för motståndet under fredag och lördag. I den första matchen för säsongen under fredag kväll föll MODO med 4-2 mot Luleå Hockey i COOP Norrbotten Arena där de sista målet föll i öppen kasse. MODO Hockeys mål gjordes av Nichlas Torp (1-0) samt Bill Thomas (2-2).

"Det är aldrig roligt att förlora hockeymatcher"

Efter slutsignalen sammanfattade MODO Hockeys assisterande tränare Jan-Axel Alavaara matchen på följande sätt:

– Vi inledde med en bra förstaperiod men sedan ägde Luleå den andra innan den tredje var helt okej som avslutning. Det är många puckar som studsar och svårigheter med mottagningar i båda lagen, så kvalitetsmässigt var det kanske ingen jättebra hockeymatch, säger Alavaara och fortsätter:

– Sen är det bara att vara ärlig direkt med att det aldrig är roligt att förlora hockeymatcher, men vi känner ändå att det bästa är att vi är igång och alla tycker att det är roligt att spela ishockey. Vi känner redan att vi är ett betydligt bättre hockeylag än under den förra säsongen.

Fick ni några svar som ni ville ha under matchen?

– Ja, det märks att när vi är på tårna och spelar en aggressiv ishockey så hade vi momentum i matchen, men så fort vi stannade upp och började att titta på blev Luleå det klart bättre laget, konstaterar Alavaara och ville lyfta fram några spelare i MODO Hockey:

– Många av våra nya killar visar direkt att de är mycket bra hockeyspelare. Ryan Whitney kommer att bli otroligt viktig för oss under den kommande säsongen och man inser också hur viktigt det är med vunna tekningar. Byron Ritchie och Kyle Wilson visade direkt att vi inte kommer att hamna sist i tekningsstatistiken den kommande säsongen och det är betydligt roligare att börja med pucken efter tekning än att starta med att jaga. Adam är även bra i målet matchen igenom och visar direkt upp ett stabilt spel mellan stolparna.

"Vi fortsätter att bygga på spelet vi vill sätta"

MODO Hockey möter nu Asplöven under lördagen där nedsläpp sker 16:00 i Arena Polarica i Haparanda.

– Vi ser det som två stycken väldigt nyttiga träningsmatcher tidigt på säsongen och nu är det dags att äta något, sova och ladda om. Imorgon tar vi en promenad, äter lunch och åker till Haparanda. Vi jobbar på att sätta ett spel och fortsätter att bygga på det del efter del. Det är fight om platserna på många positioner i laget och vi ser alla fram emot morgondagen och matchen mot Asplöven.