Björn Hellkvist inför bortamatchen mot Mora IK
Publicerad: 2020-01-30
Herr
MODO Hockey reser till Dalarna under torsdagen för att på fredag kväll möta Mora IK på bortaplan. Det blir lagens fjärde och sista möte för HockeyAllsvenskan 2019/2020 och inför matchen har MODO Channel träffat huvudtränare Björn Hellkvist.

MODO Hockey besegrade Björklöven i onsdagens hemmamatch som slutade 4-2 och gav tre poäng. Målskyttar i matchen var Henrik Björklund, Patrik Karlkvist, Kalle Jellvert och Adam Tambellini.

– Jag är upprymd och glad då det var en jätterolig match att vinna mot ett bra motstånd. Det var en tuff hockeymatch som inte var så välspelad då det var två jämna lag som mätte krafterna. Verkligen kul att gå vinnande ur matchen

– Hockey när det är som bäst är det lika mycket kamp som det är flyt i matchen. Vi fick se riktig hockey igår och jag står fast vid det jag sa igår där vi var jämna i första, de kör över oss i den andra perioden där vi ändå spelar bra i egen zon. Vi tar över när det är 15 mionuter kvar av matchen och det känns därmed rättvist att vi vann.

Sista mötet i grundserien mellan lagen

MODO Hockey har idel segrar i säsongens matcher mot Mora IK där hemmamatcherna slutade 7-1 och 4-3 medan förra mötet i Mora slutade 1-5 till MODO Hockey. Mora kommer senast från seger mot Karlskrona HK och slåss för att ta den åttonde och sista slutspelsplatsen. På 41 matcher har laget samlat 50 poäng.

– Ska jag vara helt ärligt har vi ännu inte hunnit titta på Moras senaste match utan det kommer vi ägna bussresan åt. Sen efter vi gått igenom matchen vet vi vad som gäller och ska då presentera det för laget.

{!B}

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

Joakim Hagelin, Tommy Enström och Anton Öhman följer inte med på resan till Mora där Öhman skadade sig i mötet mot Björklöven. Patrik Bartosak reser tillsammans med Linus Lundin och Erik Hanses där målvakterna som ska vara ombytt i matchen bestäms matchdag. Hugo Styf är även med på resan.

Fantastiska hemmamatcher återstår

Segern i gårdagens match mot Björklöven smakade bra och det återstår fler publikfesten att se fram emot i Fjällräven Center innan HockeyAllsvenskan 2019/2020 är färdigspelad. Onsdag den 5 februari är flaggförbudet upphävt och ståplats har lovat fest från nedsläpp till slutsignal. Den matchen vill du inte missa tillsammans med måste-matchen där efter när Sture Anderssons förtjänstfana hissas till taket inför mötet mot Timrå IK onsdagen den 12 februari.

Biljetter till kommande matcher på modo.ebiljett.nu

Press och kommunikation, MODO Hockey Frank Eriksson