Larry Huras inför Vardia Cup i Luleå och Haparanda

6 augusti 2015 12:20

MODO Hockey har tränat fyra dagar gemensamt på is och laddar nu för avfärd till Luleå och Haparanda för att delta i Vardia Cup. Fredag kväll möter laget Luleå Hockey i Luleå innan Asplöven väntar i Haparanda under lördagseftermiddagen.


Vi frågade MODO Hockeys huvudtränare Larry Huras vad han hade för förväntningar på helgens två träningsmatcher.

– Det handlar om att tävla och om nivån vi håller gällande hur hårt vi vill tävla och hur mycket vi vill vinna. Där förväntar jag mig att alla visar upp rätt inställning från början, säger Huras och utvecklar:

– Vi vet hur vi vill spela med hög fart och stark åkning, men vad vi ska göra ute på isen när det kommer till det taktiska spelet är fortfarande i sin linda och det arbetar vi på varje dag. Vi har haft två sittningar med videogenomgång den här veckan och kommer att ha en tredje innan matchen imorgon och därför kommer vi taktiskt sett att spela väldigt grundläggande under helgens träningsmatcher.

"Grunden är spelet i egen zon"

Huras berättar vidare att laget som exempel inte hunnit beröra spelet i numerärt över- och underläge ännu och att det taktiska spelet byggs upp med det mest grundläggande först.

– När man bygger ett hus måste man börja med att bygga en bra grund på ett noggrannt sätt. Grunden för oss är spelet i egen zon och vi har fokuserat på det till att börja med då vi både pratat om, samt tränat på, hur vi ska agera i den egna zonen. Vi har börjat beröra hur vi tar oss ur egen zon på ett snabbt sätt och nästa veckas träning kommer att handla mer om inspel i offensiv zon samt "special teams", berättar Huras och sammanfattar:

– När det kommer till mina förväntningar på helgens matcher är de taktiska förväntningarna lågt ställda medan jag vill se bra inställningen efter en första vecka av träning.

MODO Hockey reser till Luleå under torsdag eftermiddag där noterbart kring truppen är att Bobby Butler reser med laget men inte är aktuell för spel under helgen. Butler tränar på egen hand både på och utanför isen och beräknas vara tillbaka på is med övriga inom kort.

Gällande lagkapten för MODO Hockey

Processen är påbörjad med vilka spelare som är aktuella för rollerna som kaptener säsongen 2015/2016. Under försäsongen kommer kaptensrollen att alterneras mellan flera spelare och till matchen mot Luleå Hockey har Oscar Hedman "C" på bröstet.

Fredag 7/8 19:00 Luleå Hockey - MODO Hockey
Lördag 8/8 16:00 Asplöven - MODO Hockey

Se även: MODO Hockeys samtliga försäsongsmatcher