Inför hemmamatch mot Kristianstad

11 februari 2021 17:00
Herr

Veckans andra hemmamatch väntar på fredag och Kristianstad står för motståndet. Onsdagens match slutade med förlust mot AIK. “Det gäller att stämpla in och veta att man är påkopplad varje gång man är ute på isen och är vi inte det så blir det tufft att vinna matcher, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Magnus Sundquist till MODO Channel.


Matchen mot AIK öppnade tungt när bortalaget i första halvan av perioden gör första målet och behåller kontrollen över spelet perioden ut. Andra perioden lyfter MODO Hockey sitt spel och sista 15 minuterna är väldigt bra vilket resulterar i två mål, tyvärr lyckas inte hemmalaget få med sig samma energi till sista perioden och matchen slutar med förlust.

– Starkt att komma tillbaka i andra perioden, vi gick igenom första perioden i periodpausen och jag tycker ödmjukheten saknades inför uppgiften i starten på matchen och därav tycker jag att AIK kör över oss i första. Sen kommer vi tillbaka och sista 15 minuterna i andra är ju väldigt bra och därav 2-2, kommenterar Magnus Sundquist och fortsätter:

– Vi har en olycklig start i tredje perioden som sätter sina spår, AIK vinner rättvist men det är för att vi sätter oss själv i elände med en bedrövlig start.

”Vi måste bli ödmjuka inför uppgiften”

– Det är ingen skillnad på spelarnas dedikation från tidigare, vi hade ett tufft videomöte utifrån matchen igår där fick de veta ett och annat samtidigt som vi gick igenom bra saker. Träningen var väldigt bra med intensitet och fart så där är jag absolut inte bekymrad. Det handlar om att vi måste bli ödmjuka inför uppgifterna och inse var vi ligger i tabellen och agera utifrån det, får vi in den ödmjukheten och kravbilden så blir det bra.

”Påkoppling från start”

Nu väntar ännu en hemmamatch i Fjällräven Center och nu står Kristianstad för motståndet. Kristianstad ligger precis under MODO Hockey i HockeyAllsvenskans tabell med 10 färre poäng på lika många matcher spelade.

– Vi måste komma ut varje gång och vara klar till att spela, vi har gått igenom tydligt idag vad vi måste kräva av varandra där ute i matcherna. Vi kan inte gå ut och spela naivt och dumdristigt, kommenterar Sundquist.

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

Tobias Viklund, Magnus Häggström, Jesper Dahlroth och Frank Corrado är fortsatt skadade och kommer inte delta i matchen. I övrigt så ställer MODO Hockey upp med ordinarie lag.