Seger mot Skellefteå i generalrepet
Publicerad: 2019-09-08
Dam
Det blev en klar seger med 4-0 i generalrepetitionen inför SDHL-premiären när MODO Hockey tog emot Skellefteå i Fjällräven Center under söndagseftermiddagen. — Vi gör en helt okej match, vi kan ta med oss mycket från den, sammanfattar MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund matchen.

Söndag eftermiddag i Fjällräven Center och det var dags för den andra och avslutande träningsmatchen för MODO Hockey inför SDHL-premiären som stundar nu på fredag. Skellefteå stod för motståndet och det var MODO Hockey som skulle ta tag i taktpinnen redan från start.

Bara minuten in i matchen fick MODO chansen att spela numerärt överläge och när hemmalaget till slut fick till ett uppställt spel så var det Olivia Carlsson som gjorde 1-0, fint assisterad av Gracen Hirschy.

MODO dominerade perioden och vann skotten med 19-4, men något mer mål blev det inte innan första paus.

MODO gav inte Skellefteå chansen

Även den andra perioden var MODO Hockeys och skotten vann man med klara 17-3, vilket också speglade matchbilden. Skellefteås få riktigt bra chanser uppstod vid misstag eller slumpmässiga studsar men när de uppstod så var Tindra Holm stabil sista utpost för MODO Hockey.

Ett mål skulle falla i mittenperioden, ett mål som kom med två minuter kvar på klockan. I box play slet Marion Allemoz och Lore Baudrit förtjänstfullt och det ledde till att Marion Allemoz kunde göra 2-0.

Om MODO dominerat de två första perioderna så var det nog ännu tydligare i den tredje perioden att det skiljer en del mellan lagen. Skellefteå sköt bara ett skott på mål under de avslutande 20 minuterna medan MODO sköt 23 skott.

Två av de 23 skotten letade sig in bakom Skellefteås målvakt. I mitten av perioden gjorde Daniela Pejsova 3-0 på egen hand och med 29 sekunder kvar fastställde Lore Baudrit slutresultatet till 4-0, assisterad av Sofia Engström.

"Vi ska åka upp och skapa lite kaos"

Efter matchen var det en relativt nöjd huvudtränare Björn Edlund som kommenterade matchen:

— Vi genomför en helt okej match. Vi möter ett Skellefteå som river och sliter och som ligger försvarsmässigt rätt genom matchen. De bjuder oss inte på några tre mot tvåor eller två mot ettor men överlag kontrollerar vi matchen och det är väl egentligen bara något mål till som saknas.

– När vi gör målen så är det hårt jobb som ligger bakom, det är en match där vi får styra väldigt mycket av spelet och jag tycker ändå att vi gör det bra och jag ser mycket som vi kan ta med oss från den här matchen, säger Björn Edlund och avslutar:

— Det ska bli riktigt "rock n' roll" att serien drar igång. Vi ska se till att vi får en bra träningsvecka nu först och sedan ska vi åka norrut för att skapa lite kaos.

SDHL drar igång på fredag då MODO Hockey gästar Luleå Hockey för säsongspremiären. Matchen kommer att sändas på SVT Play och på C More med start 19:00.