Hockeyhelg för flickspelare i Fjällräven Center

5 februari 2019 11:25
Adam Göransson / Frilansfotograferna
Adam Göransson / Frilansfotograferna
Adam Göransson / Frilansfotograferna
Marie Johansson
Adam Göransson / Frilansfotograferna
Nyhet

Hockeyspelande flickor i åldrarna 12-14 år samlades i Fjällräven Center för en helg i hockeyns tecken. SDHL-matcher, besök från spelarna i damlaget, träningar och träningsmatch stod på schemat när laget dessutom sov över i Fjällräven Center för att stärka sammanhållningen.


Flickspelare från regionen i åldrarna 13-14 år besökte Fjällräven Center och MODO Hockey för en inspirerande hockeyhelg. Det var totalt 14 spelare på plats från Örnsköldsvik och Kramfors där helgen innehöll två matcher i SDHL. Spelarna hade även träff med spelare i MODO Hockey på både gymmet och under peppande möte om ishockey och träning.

Flickorna övernattade även lördag till söndag i Fjällräven Center där ispass på fredag kväll inledde helgen innan lördagen innehöll taktik, matchvärmning och en välspelad träningsmatch mot MODO Hockey U13.

– För det första är det fantastiskt roligt att se att vi har så många flickor som spelar i de här åldrarna då det är en kritisk ålder för fortsatt spel. Att vi dessutom fick möjligheten att träffas och bidra med inspiration är enormt positivt, säger Björn Edlund, sportchef MODO Hockey, och avslutar:

– Vi har jobbat för det här under en längre tid och det här är någonting vi vill bygga vidare på för att främja fortsatt spel och fortsätta skapa förebilder för flickor.