MODO Hockey kontrakterar Lindewall

29 november 2020 16:33
Nyhet

MODO Hockey har glädjen att meddela att forwarden Jeremias Lindewall signerat ett kontrakt för innevarande säsong samt de två kommande säsongerna. ”Hans utveckling har gjort att han fått chansen i HockeyAllsvenskan den här säsongen där han verkligen tagit den. Han har visat framsteg varje dag och det blir spännande att följa hans utveckling framåt”, kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.


Jeremias Lindewall, 18, har Sollefteå som moderklubb och har spelat i MODO Hockey de tre senaste säsongerna. I J20 SuperElit svarade Lindewall för 28 poäng (11+17) på 39 spelade matcher 2019/2020 och draftades av Edmonton Oilers i den sjunde rundan 2020. Den här säsongen har Lindewall spelat 11 matcher i HockeyAllsvenskan och där svarat för två poäng (1+1).

– Det känns sjukt kul och det här är någonting jag sett fram emot ända sedan jag började ishockeygymnasiet här. När jag fått chansen i HockeyAllsvenskan den här säsongen tycker jag att det har gått bättre och bättre för mig, kommenterar Lindewall och avslutar:

– Ju mer jag har spelat desto mer har jag tagit för mig ute på isen och blivit bekväm i vad som förväntas av mig. Som spelare är skridskoåkningen min starka sida och jag har börjat använda den mer och mer som ett offensivt vapen för att kunna utmana motståndarnas backar i hög fart.

"Jättekul att lyfta upp en egen produkt"

Nu står det klart att Lindewall fortsätter sin karriär i MODO då han signerat ett seniorkontrakt med klubben som gäller för resterande del av säsongen 2020/2021 samt de två efterföljande säsongerna.

– Det känns givetvis jättekul att lyfta upp en egen produkt och inte minst på forwardsidan då vi varit bortskämda med duktiga backar de senaste åren. Vi tror att Jeremias Lindewall kan ta stora steg och hjälpa MODO Hockey framåt, avslutar sportchef Fredrik Glader.