MODO vann stort borta mot Mora
Publicerad: 2019-01-12
Junior
MODO Hockeys första period i bortamötet med Mora i J18 Allsvenskan Norra lade grunden till segern under lördagen. Ledning med tre mål efter de inledande 20 minuterna släppte MODO aldrig utan man höll undan till seger, där slutsiffrorna till slut skrevs till 1-5.

MODO Hockey har begett sig söderut till Dalarna för två matcher i J18 Allsvenskan Norra. Leksand står för värdskapet för söndagens match men först var det Mora som stod för motståndet under lördagseftermiddagen.

Gästande MODO skulle få en drömstart på matchen, då man redan efter 19 sekunder tog ledningen på ett mål från Ernst Axel Boberg, assisterad av Viktor Åström och Oskar Edmundsson.

MODO vann skotten i första perioden med 6-5, men man skulle ha en magnifik utdelning på sina chanser under de första 20 minuterna. Det dröjde till drygt 14 minuter var spelade innan nästa mål föll och då var det MODO som utökade till 0-2 genom Vilgot Dahlén, framspelad av Oskar Håkansson och Elliot Timander.

MODO gav aldrig Mora chansen

Innan första perioden var över hade MODO även gjort 0-3 och hade därmed gjort mål på hälften av sina skott på mål så långt i matchen. Målskytten till 0-3 var Isak Norén där Oskar Edmundsson och Viktor Åström stod för framspelningen.

Den fina inledningen av matchen satte tonen och MODO var numret större än Mora matchen igenom. Den andra periodens enda mål var även det gästernas, när Jeremias Lindewall gjorde 0-4, assisterad av Kevin Arvidsson och Wictor Åhström.

Den sista perioden inledde MODO i box play och hemmalaget hoppades på en tidig reducering för att om möjligt göra något åt det fyramålsunderläge som man hade. Men när MODO i numerärt underläge satte 0-5, då Ernst Axel Boberg spelade fram Oskar Håkansson, så var matchen avgjord.

En reducering fick hemmalaget till efter knappt 14 spelade minuter i den tredje perioden men närmare än så kom man aldrig och MODO fick med sig en fem-etta från lördagens match mot dala-laget.