Förlust trots bra start mot Södertälje
Publicerad: 2020-11-13
Herr
MODO Hockey förlorade fredagens match borta mot Södertälje med 6-2 efter att MODO Hockeys mål gjorts av Patrik Karlkvist och Edwin Hedberg. Spelet i special teams blev dock avgörande där hemmalaget gjorde tre mål i spel fem mot fyra och ett mål i fyra mot fem.

MODO Hockey inledde den bortatripp som man är ute på med att ta sig an Södertälje i Scaniarinken under fredagskvällen och det var två lag med uppåtgående form som möttes. Södertälje inledde med att han en riktigt bra chans men Anthony Peters stod för en bra period och räddade de skott han mötte.

Första perioden skulle bjuda på ett mål och det kom efter 3:23, när Edwin Hedberg snappade upp pucken i slottet, efter att Frank Corrado brutit i mittzonen och lagt pucken framåt i planen, och hans skott letade sig in vid bortre stolpen.

I slutet av perioden fick Södertälje chansen i powerplay, ett powerplay som fortsatte i början av den andra perioden och då gjorde Evan Bouchard 1-1 på ett hårt skott från blå.

Karlkvist målskytt på nytt

Drygt fem minuter in i mittenakten fick Patrik Karlkvist chansen i ett friläge, fint framspelad av Aleksi Heponiemi, och Karla gjorde inget misstag utan han lyfte upp pucken i krysset bakom en chanslös målskytt.

Men Södertälje skulle vända på tillställningen innan den andra perioden var över. Först kvitterade Nick Olesen, ett nytt mål i powerplay, och med bara 27 sekunder kvar av perioden så tog hemmalaget ledningen med 3-2.

Special teams avgjorde matchen

MODO försökte i den tredje perioden men när laget spelade powerplay så var det flera dåliga uppspel och till slut straffade det sig när Södertälje fick komma två mot ett och avslutet satt i första krysset bakom Peters.

Till slut skrevs slutsiffrorna till 6-2 efter ytterligare två mål frål hemmalaget och MODO Hockey får nu ta nya tag borta mot Västervik på söndag.