Åttonde raka hemmasegern
Publicerad: 2021-11-24
Matchrapport
MoDo fortsätter att visa styrka på hemmaplan och tog sin åttonde raka hemmaseger efter straffavgörande mot Södertälje SK. – Vår dansk fick gå in och göra två snygga straffmål. Det var skönt med två poäng, säger Jonas Holmström efter matchen.

Gästerna inledde den första perioden piggast och fick med sig ett tidigt powerplay efter knappa två minuter. Södertälje tog vara på chansen och Albert Sjöberg kunde skjuta 0–1 till bortalaget. 0–1 -målet gav gästerna energi och Södertälje kunde skapa flera chanser framåt de första tio minuterna. För MoDo:s del slarvades det i egen zon och vid ett par tillfällen gav man pucken till skänks där Tex Williamsson i MoDokassen fick kliva fram och hålla kvar hemmalaget i matchen. I den andra halvan ut av perioden kom MoDo upp en aning i tempo och kunde skapa en del framåt även om de riktigt farliga chanserna uteblev i en period som slutade 0–1.

I andra perioden kom MoDo ut med mer fart under skridskorna och fick tidigt med sig ett powerplay. Med sex sekunder kvar på spelet i fem mot fyra fick MoDo med sig en till utvisning och direkt på nedsläpp kunde Riley Woods göra 1–1 framspelad av Daniel Mannberg som därmed gjorde sin första poäng i MoDo-tröjan. Modo tog över stafettpinnen i den andra perioden och kunde skapa flera längre anfall. När det kändes som att hemmalaget var nära ett ledningsmål var det istället Södertäljes nummer 39, Brett Pollock som bjöd på en magnifik genomskärande passning när Södertälje åter tog ledningen med 1–2 efter 11 spelade minuter av perioden.

Med cirka sex minuter kvar av den andra perioden var det dags för MoDo att kvittera till 2–2 genom Filip Hasa och 50 sekunder senare passade Daniel Mannberg på att göra sitt första mål för MoDo när han gav hemmalaget ledningen med 3–2.

– Ett bra byte helt enkelt, säger en skrattandes Filip Hasa efter matchen.

Men som tidigare i perioden när det kändes som att hemmalaget hade momentum var inte gästerna sena på att svara. 30 sekunder efter 3–2 målet kvitterade Södertälje för att sedan 40 sekunder senare ta ledningen med 3–4 i spel fyra mot fyra. Med halvminuten kvar på perioden spelade David Bernhardt fram Pontus Näsén som fick god tid på sig att ställa in siktet och prickskjuta in 4–4 i en andra period som bjöd på sju mål.

Energin från den andra perioden följde med ut på isen i den tredje perioden och känslor hos de båda lagen började synas allt mer och efter lite gruff framför Södertäljemålet resulterade i fick hemmalaget chansen på nytt i powerplay. MoDo fick ingen utdelning på sitt powerplay och matchen stod och vägde i den tredje perioden med farliga chanser för båda lagen. Med halva den sista perioden kvar ådrog sig Södertäljes Brett Pollock en något olyckligt matchstraff efter att ha åkt in i Tex Williamsson och MoDo fick chansen att spela powerplay i fem minuter. Dessvärre fortsatte PP-spelet att strula för hemmalaget som inte fick hål på gästerna och spelet i fem mot fem fortsatte alltjämt 4–4.

Med fyra minuter kvar av den tredje perioden klev Tex Williamsson av efter smällen han tidigare fått mot huvudet och Henrik Tikkanen fick gå in och vakta MoDomålet. Tikkanen hann göra ett par räddningar när gästerna letade efter ett sent segermål i spel fem mot fyra men MoDo spelade av det numerära underläget på ett föredömligt sätt och matchen slutade 4–4 efter 60 minuters spel.

I förlängningen var det MoDo som gick för ett segermål och skapade mängder med lägen att avgöra. Trycket blev än bättre när laget fick chansen att spela i powerplay men Södertäljes målvakt stod på huvudet och förlängningen slutade mållös. Mållös blev även inledningen ut av straffläggningen. Det dröjde till den sjätte rundan innan Tikkanen fick släppa en puck förbi sig men stod Mikkel Aagaard redo och kvitterade ställningen. När sedan Tikkanen räddade följande straff tog Aagaard ny sats mot Södertäljemålet och gjorde sitt andra straffmål för kvällen när han gav MoDo sin åttonde raka hemmaseger för säsongen.

– Det är inte vår bästa match men att vi lyckas vända och vinna tycker jag säger något om oss som lag. Det är en fantastisk känsla att spela och få vinna här hemma framför klacken, säger Mikkel Aagaard efter avgörandet.

Nästa match spelas borta mot Almtuna IS fredag 26/11 klockan 19:00