MODO Hockey museum tar sin början

11 augusti 2014 12:50

Arbetet har påbörjats med att skapa ett MODO Hockey museum i Fjällräven Center och första delarna kommer att stå klart redan till hösten. Vi behöver dock din hjälp för att fylla de montrar som ska berätta vår historia, från 1921 till dagens datum.


Har du en del av MODOs historia liggandes hemma som du skulle kunna tänka dig att låna ut till museet?

Projektledare Martin Sedin nämner att det är främst souvenirer som man letar efter nu, ju äldre och ju mer annorlunda och ovanliga, desto bättre. Martin fortsätter och säger att även matchanvända saker som kan berätta en historia är också intressanta, du kanske har en tröja, puck, hjälm eller liknande som varit med i matchsammanhang.

Bland föremålen som kommer att ställas ut finner vi bland annat matchanvända tröjor av legendarer i föreningen, klubbor som vunnit SM-Guld och plockhandskar från olika tidsepokrar.

Har du något som du vill låna ut eller donera till utställningen? Hör av dig till [email protected] så fort som möjligt eftersom arbetet med ordningställandet av museumet fortgår.

Vänligen observera att kontaka Martin Sedin först om du har material innan du lämnar in material. Detta för att undvika dubletter.

Det som kommer stå klart till hösten är bilder och föremål från 1921 och framåt, du kommer också ha möjlighet att sitta på stolar från klassiska Kempehallen och drömma dig bort! Givetvis finns föreningens viktigaste pokaler genom tiderna på plats.