Ordförande Ulf Strinnholm har ordet

7 januari 2021 20:50
Nyhet

Kära MODO-vänner,

Jag vill börja med att önska er en God fortsättning på 2021 och samtidigt välkomna er till vårt hundrade år som förening. Vi har stora planer på olika aktiviteter som vi vill göra tillsammans med er och jag lovar att så snart det är möjligt kör vi igång firandet. Vi är ingenting utan er, tack för ert engagemang!


Vidare vill jag skriva några rader om nuläget och vägen framåt för klubbens sportsliga verksamhet.

Vi ligger sämre till i den Hockeyallsvenska tabellen än vad vi alla förväntade oss när säsongen startade och i långa stunder har spelet inte fungerat. Prestation och resultat är inte godkänt. Det är spelare, ledare och alla i och runt klubben överens om.

När vi i styrelsen tillsammans med det sportsliga ledarskapet utvärderar läget ser vi att flera faktorer bidragit till det läge vi befinner oss i. Det gäller hela vägen från oss själva när det gäller rekryteringar till att ledarna och spelarna måste se sig i spegeln, vara professionella och göra det som krävs varje dag. Det finns ursäkter men vi försöker istället att hitta orsaker där vi kan hitta lösningar och göra förändringar till det bättre. Vi är fast beslutna om att ro den här båten i land tillsammans.

Samtidigt finns också mycket positivt att ta fasta och bygga vidare på. Vårt fantastiska damlag fortsätter att imponera i SDHL, där vi just nu är sexa i tabellen och siktar uppåt. Laget har stått för många fina insatser under hösten och har bland annat spelat jämnt och tagit poäng mot flera av topplagen i serien.

Ett annat exempel är att vi spelat många juniorer från vår egna juniorverksamhet, vilket är en del i vår strategi Återväxten. De unga spelarna har visat god arbetsmoral, hög skicklighet och vilja, vilket är viktiga delar av vår identitet. Vi lär oss av både det som fungerat bra och det som fungerat mindre bra. När vi nu går in i 2021 är vi på god väg framåt och det finns en stor potential i laget som ska blomma ut under våren.

Styrelse, ledarstab och spelare är helt överens om att den sportsliga målsättningen att nå topp sex i serien den här säsongen kvarstår. Vi har spelarna, ledarna, ekonomi, organisationen och supportrarna för att klara det. De två färska matcherna mot Timrå bekräftar att kvaliteten och karaktären finns där. MODO Hockey ska vara ett topplag i Hockeyallsvenskan varje år och alltid kriga för en plats om SHL där vi hör hemma. Det har vi alla förutsättningar för att göra.

Från styrelsens sida är vi fast beslutna att arbeta med stabilitet och långsiktighet i ledarskapet. Vi har förtroende för vår sportsliga ledning, vi lyssnar på vad de behöver för att lyckas och kommer att säkerställa att de har rätt förutsättningar. De har önskat att få in en ytterligare resurs i ledarstaben i form av en andra assisterande tränare vilket vi kommer att rekrytera för resten av den här säsongen. Rekryteringen leds av sportchef Fredrik Glader och naturligtvis är huvudtränare Pär Styf och övriga ledare kring herrlaget också delaktiga i den processen.

Vi jobbar samtidigt metodiskt med att utveckla den fina spelartrupp vi har, som grupp och individuellt. Vi har också kvar ett utrymme i den ursprungliga spelarbudgeten och vi kommer att förstärka laget ytterligare innan transferfönstret. Vi kommer dessutom att få tillbaka spelare från långa skador som även det stärker laget.

Alla som jobbar i klubben är inställda på att öka kvaliteten i det vi gör, i stort och smått, på och runt isen. Vi har som ambition att förbättra kommunikationen med sponsorer, supportrar och övriga intressenter.

Slutligen vill jag tacka alla supportar och sponsorer för ert stöd och tålamod i en utmanande tid. Vi hör er i logerna, från restaurangplatser och i sociala medier. Med ert stöd i ryggen stärks motivationen i hela klubben. Låt oss fortsätta den här resan tillsammans – det är då de stora resultaten kommer.

Med Vänliga Hälsningar

Ulf Strinnholm, ordförande MODO Hockey