MODO Hockey har kontrakterat Jesper Lindgren

20 juli 2015 21:25

MODO Hockey kan idag meddela att klubben kontrakterat backen Jesper Lindgren för de två kommande säsongerna. "Lindgren är en offensivt duktig back med bra spelförståelse och vi ska hjälpa honom att även ta nästa steg i sin utveckling", kommenterar GM Per Svartvadet.


Jesper Lindgren var ombytt under fyra matcher för MODO Hockey i SHL 2014/2015 och svarade då för en assistpoäng. Lindgren, 18 år gammal, svarade för en imponerande poängskörd i J20 SuperElit med 33 poäng, 6 mål och 27 assist, på 39 spelade matcher.

Jesper Lindgren draftades av Toronto Maple Leafs i årets draft och tingades i den fjärde rundan som nummer 95 totalt. Idag kan MODO Hockey meddelat att A-lags-kontrakt är skrivet med Lindgren över de två kommande säsongerna.

– En mycket lovande, ung back som vi tror mycket på inför framtiden då han tagit stora steg under de två år han varit i MODO Hockeys organisation, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet och avslutar:
– Lindgren är en offensivt duktig back med bra spelförståelse och vi ska hjälpa honom att även ta nästa steg i sin utveckling. Jesper Lindgren är en av våra unga spelare som visat att han är redo att börja utmana om speltid och förtroende i A-laget.
[Kontraktsöversikt MODO Hockey 2015/2016](http://modohockey.se/artikel/65983/)