MODO vann mot Göteborg
Publicerad: 2020-10-17
Dam
MODO Hockey stod för en mycket stabil insats i lördagskvällens möte med Göteborg hemma i Fjällräven Center. Segersiffrorna skrevs till 4-2 efter att Jaycee Magwood (2), Lina Ljungblom och Marion Allemoz stått för målen.

MODO Hockey tog emot Göteborg hemma i Fjällräven Center under lördagskvällen i den första av två möten mellan lagen denna helg. MODO fick en drömstart där Lina Ljungblom redan efter 2:34 satte 1-0 i spel fem mot fyra. Förarbetet till målet stod Sofia Engström och Erica Rieder för.

Målet blev början på en stark period från hemmalagets sida där det handlade väldigt mycket om spel i offensiv zon från MODO. Man vann skotten med hela 19-1 i den första perioden och man hade många bra chanser men något mer mål än Lina Ljungbloms föll inte innan paus.

Magwood med två mål i andra perioden

Göteborg kom ut starkare i den andra perioden, bland annat genom att man fick ett par chanser till spel i powerplay. Men heemmalget skulle utöka ledningen till 2-0 då Jaycee Magwood spelades fram av Olivia Carlsson och på ett dråpligt sätt hittade pucken in bakom Frida Axell i Göteborgs mål.

Men i spel fem mot fyra skulle till slut Göteborg få utdelning. Backskottet från Margot Desvignes letade sig in vid bortre stolpen bakom en skymd Klara Peslarova i MODO Hockeys mål.

MODO var dock starkare även i den andra perioden och med två mål i andra halvan av mittenakten såg man till att ha 4-1 på tavlan efter 40 minuter. Först var det Jaycee Magwood som gjorde sitt andra mål då hon hittade rätt från slottet i powerplay och i slutminuten gjorde Marion Allemoz mål på det friläge hon fick.

MODO spelade av matchen

Göteborg jagade reducering och satte allt på ett kort med knappa sju minuter kvar av perioden och chansade på spel sex mot fyra samt sex mot fem. I spel sex mot fem kom reduceringen till 4-2 från Louisa Lippiatt Durnell, då klockan visade 14:45.

Men närmre än så kom inte gästerna och MODO Hockey kunde relativt enkelt hålla undan till seger med 4-2 i helgens första möte mellan lagen.

Returmöte redan i morgon förmiddag

Nu väntar snabb återhämtning för lagen då de möts igen redan klockan 11:00 i morgon, söndag. Matchen spelas i Fjällräven Center och direkt efter matchen kommer MODO Channel Premium att sända live från studion med Eftersnack där vi får höra analyser och kommentarer från spelare och ledare.