Karlin inför Mora hemma: "Vill att vi tar snabbare beslut"
Publicerad: 2021-11-14
INFÖR MATCH
MoDo Hockey vände underläge till seger borta mot Almtuna i fredags och MoDo Hockey växte under matchens gång. – Vi gör en bättre match än vad jag kände direkt efteråt. Jag var nog lite för negativ. Men idag gäller det att vi höjer oss ytterligare, Mora är ett bra lag som spelar ett rakt och snabbt spel, säger Mattias Karlin.

Missa inte vårt digitala matchprogram! Du hittar det alltid på modo.matchprogram.online.)

MoDo Hockey har under veckan tagit sex poäng av sex möjliga efter att ha besegrat Västerås IK med 4–0 och Almtuna IS med 3–1.

Segrarna har tagits trots att det rent spelmässigt funnits mer att önska.

– Det är i sig en styrka, konstaterar Mattias Karlin som i fredags fick se MoDo Hockey vända underläge till seger i Uppsala.

– Tycker att det rent spel- och prestationsmässigt var ett steg i rätt riktning jämfört med tisdagsmatchen mot Västerås. Vi gör en bättre match än vad jag kände direkt efteråt. Jag var nog lite för negativ, säger Karlin och fortsätter:

MoDo Hockey växte under matchen i fredags, och den tredje perioden var den klart bästa.

– Vi har bra kontroll på matchen. Det är vi som driver spelet och det är vi som går för det.

MoDo Hockey ska nu ta veckan i mål med säsongens första möte med Mora IK. Ett lag som Karlin har respekt för:

– Mora är bra. De spelar med fart, de sätter press. De är raka i sitt spel, med det menar jag att de så snabbt som möjligt vill förflytta sig till anfallszonen.

Hur vill du att ni ska möta upp det?

– Ett är att åka mycket skridskor. Hålla upp positionsspelet är också viktigt, att vi rör på fötterna och ser till att vi styr matchbilden.

Karlin vill också se att MoDo Hockey tar kliv i positiv riktning. Matchen mot Almtuna var bättre jämfört med den i tisdags. Några av detaljerna han vill se förbättring i är:

– Att vi tar snabbare beslut. Att vi får upp den fysiska delen, inte avvaktar utan kliver dit på instinkt, säger Karlin och fortsätter:

– Vi måste komma upp med farten och aggressiviteten i spelet, det är det som är nyckeln för oss. Sköter man de bitarna så får man mycket annat med på köpet.

MoDo Hockeys frånvarolista blir kortare och kortare. I fredags var Sebastian Ohlsson tillbaka i laguppställningen.

– Det är positivt, avslutar Karlin.

Det är inte bara match mot Mora på söndagen, vi har också Familjedag i Hägglunds Arena, med fokus på barnen! Redan klockan 13.00 startar vi med festligheter i entréhallen.

Familjebiljetterna på sittplats är slutsålda, men det finns fortfarande familjebiljetter kvar på ståplats, där alla upp till tolv år går in gratis. Vi har också ett särskilt farsdagserbjudande dagen till ära med möjlighet att köpa två biljetter till priset av en!

Säkra din biljett på modo.ebiljett.nu och kom och var en del av gemenskapen!

Patrick Edlund