Bobby Butler klar för två säsonger i MODO Hockey

15 juli 2015 19:00

Den amerikanske forwarden Bobby Butler, 28, är klar för spel i MODO Hockey. Butler är en offensiv spelare som den senaste säsongen svarade för 59 poäng på 68 matcher i AHL. ”Bobby Butler har erkänt bra spetskvaliteter och det är oerhört stimulerande och roligt när det finns ett stort intresse bland spelare att representera MODO Hockey. Det känns som att vi har något intressant på gång.”, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet.


Bobby Butler har representerat Florida Panthers, Nashville Predators, New Jersey Devils och Ottawa Senators i NHL där han totalt svarat för 49 poäng (20+29) på 130 matcher. I AHL har Butler representerat tre klubbar och då svarat för totalt 166 poäng (87 mål och 79 assist) på 221 matcher.

Under de två senaste säsongerna har Butler spelat för AHL-klubben San Antonio Rampage och där presterat 106 poäng, varav 49 mål, på 137 matcher. Amerikanen har även dragit på sig landslagströjan och spelade VM säsongen 2012/2013, vilket slutade med bronsmedalj i turneringen för USA och 4 poäng (3+1) på 8 matcher för Butler.

– Butler är en offensivt duktig spelare som verkligen gillar att göra poäng och bryta mönstret i matcher, han är dessutom en kanonkille med bra karaktär som tillsammans med några andra ska leda MODO:s offensiv de kommande säsongerna, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet och fortsätter:

– Butler har erkänt bra spetskvaliteter och det är oerhört stimulerande och roligt när det finns ett stort intresse bland spelare att representera MODO Hockey. Det känns som att vi har något intressant på gång.

”Truppen får ytterligare en dimension"

Bobby Butler är känd som en notorisk poängplockare, är högerskytt, väger 86kg och är 183cm lång. Kontraktet med MODO Hockey sträcker sig över de två kommande säsongerna och Butler kommer att spela med nummer 15 på ryggen.

– Det känns som att truppen får ytterligare en dimension när Butler nu är kontrakterad, kommenterar GM Svartvadet och avslutar:

– Truppen känns oerhört intressant och det verkar som att ledare, spelare och MODO Hockeys fans längtar tills säsongen drar igång. Vi kommer hela tiden se över vår trupp fram till dess att värvningsfönstret stänger, för att hela tiden få ut max ur den trupp vi har.

Läs även: Information om säsongskort och försäsongsmatcher.