MODO besegrade Björklöven i J18 Elit Norra
Publicerad: 2018-10-27
Junior
Det blev en målrik tillställning när MODO Hockey gästade Umeå för bortamatch mot Björklöven i J18 Elit Norra under lördagen. Trots en mållös slutperiod skrevs slutresultatet till 4-6 där MODO gick ifrån målmässigt i den första perioden.

MODO Hockey gästade Umeå och A3 Arena för bortamötet med Björklöven och det skulle bli en målrik start på matchen. Redan efter dryga minuten på spelat så tog hemmalaget ledningen med 1-0, en ledning som inte skulle stå sig länge.

4:24 in kvitterande nämligen MODO Hockey genom Jeremias Lindewall när han spelades fram av Albin Svedin. Målet skulle bli det första av fyra raka för gästerna där 1-2 kom med 9:03 spelat av första perioden. Målskytten för MODO var Oskar Håkansson på pass från Vilgot Dahlén och Oskar Edmundsson.

Dryga minuten efter ledningsmålet utökade Oskar Edmundsson ledningen till 1-3, framspelad av Albin Svedin och Simon Andersson, och med 13:40 på matchuret kom även 1-4 från Oskar Håkanssons klubba, assisterad av Emil Westman och Willy Norberg.

MODO höll undan till tvåmålsseger

Innan den första perioden var över hade hemmalaget reducerat till 2-4 i power play och drygt fem minuter in i mittenperioden kom 3-4, även det ett mål i numerärt överläge för Björklöven.

MODO hämtade sig dock snabbt och bara 37 sekunder senare utökade Albin Svedin ledningen till två mål igen när han assisterad av Jeremias Lindewall och Kevin Arvidsson satte 3-5.

Björklöven gav sig dock inte och när drygt halva matchen var spelad kom en ny reducering från hemmalaget. MODO skulle dock gå till den andra pausvilan med två måls försprång, detta efter att Willy Norberg satt 4-6 på pass från Oskar Edmundsson.

Björklöven jagade reducering i den tredje perioden och under de sista minuterna fick man verkligen chansen då MODO drog på sig två raka utvisningar. Hemmalaget förmådde dock aldrig att komma närmare och den mållösa tredjeperioden innebar att MODO fick med sig tre nya poäng och därmed är man fortfarande kvar på andra plats i J18 Elit Norra.