Två förluster och en vinst i J20 Nationell Norra

25 oktober 2020 16:36
Junior

Helgen började med två förluster mot serieledande Leksand för MODO Hockey i J20 Nationell Norra, men helgen avslutades på bästa sätt där MODO hämtade upp tremålsunderläge mot Mora till seger med 7-5 på bortaplan.


MODO Hockey hade begett sig till Dalarna för tre matcher i J20 Nationell Norra den här helgen. Serieledande Leksand stod för motståndet både under fredagen och lördagen och det blev två jämna matcher men där det tyvärr blev förlust med 5-4 respektive 6-4 i de två matcherna.

— Två matcher mot Leksand som spelas i enormt hög fart. Vi spelar bra anfallsspel i de båda matcherna men vi släpper till för många öppna lägen bakåt och vi lyckas inte spela det försvarsspel som krävs och då lyckas Leksand vinna de båda matcherna, säger huvudtränare Emil Svelander.

Mäktig vändning mot Mora

Söndagens möte mot Mora såg också ut att vara på väg mot en förlust men MODO Hockey såg till att stå för en mäktig avslutning där man hämtade ikapp underläge 5-2 till seger med 7-5 under matchens sista 23 effektiva minuter.

— Ganska hafsig första halva av matchen där det utbyts en hel del chanser lagen emellan. Vi får inte riktigt till det försvarsspel som vi vill ha under den delen av matchen idag heller. Mora leder med 5-2 med ca 21 minuter kvar av matchen. Vi får in ett viktigt reduceringsmål i slutskedet av andra perioden och det ger energi inför tredje, säger Emil Svelander och fortsätter:

— Sista perioden går killarna ut och spelar en fantastisk ishockey där vi verkligen skruvar upp tempot, trycker på och vinner perioden med 4-0. Killarna visar en enorm karaktär och moral som lyckas vända runt denna match på det sätt som vi gör. Man ska komma ihåg att denna vändning också sker mot ett lag som varken spelat fredag eller lördag, medan vi kommer från två tuffa matcher mot Leksand.

— Sammanfattningsvis så är anfallsspelet fortsatt bra. Vi har blivit utvärderade i helgen när det kommer till vårt försvarsspel och vi kommer att avsätta den tid som behövs till det på träningarna för att återigen bli starkare och jämnare i spelet utan puck, avslutar Emil Svelander.

MODO trea i en haltande tabell

MODO Hockey är trea i J20 Nationell Norra efter att man spelat elva omgångar. Lagen runt omkring i tabellen har samtliga spelat lika många eller fler matcher medan vissa lag enbart spelat sex matcher i en haltande tabell.