MODO Hockey vann J18 Elit Norra

8 december 2019 18:21
Junior

Med en seger mot Piteå och en förlust mot Luleå under helgen säkrade MODO Hockey seriesegern i J18 Elit Norra, detta samtidigt som MODO tog fem av sex poäng mot Timrå i J20 SuperElit Norra.


I J18 Elit Norra har det länge varit klart att MODO Hockey är klara för J18 Allsvenskan Norra efter jul och under helgen hade man chansen att säkra förstaplatsen, detta då man med två omgångar kvar var fem poäng före tvåan Luleå. Det räckte alltså med två poäng för att säkra seriesegern.

Lördagens möte med Piteå började bra där MODO tog ledningen i mitten av första perioden och sedan släppte man den inte. Ledning efter två perioder omvandlas till seger med 5-2 efter att MODO vunnit sista perioden med 3-1.

Med den segern var MODO redan klara segrare av J18 Elit Norra och mötet med Luleå var placeringsmässigt betydelselöst. Matchen slutade 3-1 till Luleå efter att hemmalaget gjort alla sina tre mål i powerplay.

— Lördagens möte är en okej prestation där vi får kriga hela matchen och vi får lite proppen ur i slutet av tredje perioden där vi avgör matchen. Mötet med Luleå är en riktigt bra hockeymatch mellan två bra lag. Vi släpper in alla tre mål i spel med en man mindre vilket blir matchavgörande, säger huvudtränare Emil Svelander.

— Killarna i laget har gjort en fantastiskt bra höst. De har hela tiden drivit på och framför allt så har kvalilteten på träningarna varit generellt väldigt hög vilket gör oss svårslagna i match. Tittar man över hela serien så har vi ett spel där vi arbetar hårt, spelar aggresivt utan puck och i långa stunder spelar vi en mycket effektiv ishockey där passningsspelet är vårt signum, avslutar Svelander.

Fem av sex poäng mot Timrå

I J20 SuperElit Norra var det dubbelmöte mot Timrå som var kvar av serien, lördagens match spelades i Timrå och MODO Hockey vann den med 3-0. Returen hemma på söndag blev en svängig historia där MODO till slut vann under förlängning med 4-3.

— I lördagens möte så mönstrar vi en numerärt liten trupp så grabbarna fick mycket istid vilket de svarade upp till på ett bra sätt. Vi har många målchanser men produktionen stannade vid tre mål framåt och med en bra spelande Marcus Nygren i målet så höll vi nollan och vi vinner matchen helt rättvist, säger huvudtränare Micke Sundell och avslutar:

— Söndagens match är egentligen bara gällande äran och blev ingen välspelad historia. Idag tävlade vi inte tillräckligt men vi vann dock matchen och avslutar serien med 25 av 33 poäng efter landslagsuppehållet. Vi är väldigt glada över lagets utveckling under hösten och vårt första delmål, avancemang till Top10, är avklarat.

Uppehåll till omstarten efter jul

För MODO Hockey väntar nu spel i J20 SuperElit Top10 som startar 4 januari. Leksand, Djurgården, Brynäs och Luleå gör MODO Hockey sällskap från SuperElit Norra. Där kommer man få möta Linköping, Frölunda, Växjö, HV71 och Örebro.

De fem lagen från J18 Elit Norra, MODO, Luleå, Timrå, Björklöven och Skellefteå gör AIK, Djurgården, Almtuna, Lidingö och Södertälje sällskap i J18 Allsvenskan Norra. Serien startar även den 4 januari.