Hemmaförlust mot Linköping HC
Publicerad: 2019-10-13
Dam
Helgens hemmamatcher slutade med noll inspelade poäng för MODO Hockey som förlorade även söndagens möte mot Linköping HC. Matchen slutade 2-4 där MODO:s målskyttar i matchen blev Lore Baudrit och Daniela Pejsova.

Det blev en målrik förstaperiod i söndagens match i Fjällräven Center där MODO Hockey drabbade samman med Linköping HC i den tionde omgången av SDHL 2019/2020. MODO Hockey tog ledningen i matchen och det genom Lore Baudrit som fick passningen av Katia Clemet Heydra efter att MODO jobbat tillbaka pucken och brutit ett uppspel. Målet var Baudrits tredje för säsongen och kom efter 6:08.

Linköping skulle dock både kvittera och ta ledningen i matchen innan den första perioden, som var jämn spelmässigt, var över. Först tog Marthe Brunvold en stark åkning och bröt sig in från högerkanten innan hon på egen hand sköt 1-1 efter 7:14. Linköpings ledningsmål kom till på ett liknande sätt när Toko Haruka bröt sig in från långt ute på kanten, sköt och tog sin egen retur för 1-2 med klockan på 11:25. Den första perioden slutade 10-12 i skott.

Kvittering i andra - LHC mer effektivt i tredje

MODO Hockey jobbade sig till flera två mot ett-lägen i den andra perioden där båda lagen drabbades av utvisning med för många spelare på isen. Efter flera öppna lägen var det istället på en individuell prestation som kvitteringsmålet kom när Daniela Pejsova avancerade över blålinjen och sköt ett hårt skott som linköpingsmålvakten Eveliina Suonpää inte kunde hålla utanför den egna kassen. Målet kom i den sista minuten av den andra perioden.

I den tredje perioden saknades sedan inte målchanser för något av lagen där MODO fortsatte att skapa två mot ett-lägen, men det var gästerna som skulle utnyttja en sådan situation. Toko Haruka passade Saana Valkama i två mot-ett och Valkama direktsköt 2-3 efter 6:18 i den tredje perioden. Det målet skulle visa sig bli matchvinnande där MODO Hockey hade såväl ribbskott som friläge utan att kunna få in en kvitteringspuck. Istället kunde Linköping sätta 2-4 i powerplay efter 18:32 vilket också blev slutresultatet i matchen. Skottstatistiken slutade totalt 28-31.