Byron Ritchie stannar i MODO Hockey

6 maj 2016 17:48

Ett nytt ettårskontrakt är tecknat mellan MODO Hockey och Byron Ritchie. Den kanadensiske centern spelade endast 16 matcher i SHL 2015/2016 på grund av skada, men återvänder nu för sin tredje säsong i Örnsköldsvik och MODO Hockey. ”En fantastisk ledare både på och utanför isen som blir en oerhört viktig kugge i nästa säsongs lagbygge”, kommenterar sportrådets Niklas Sundström.


Byron Ritchie inledde den förra säsongen starkt och svarade för fyra poäng på de fem första matcherna innan olyckan var framme med ett brott på hälsenan till följd av ett skärsår från en skridsko. Ritchie missade hela fyra månaders spel innan han kom tillbaka för att i säsongens sista matcher även tvingas spela med ett brutet revben.

– Han hade en oturlig skada som han krigade sig igenom under hela den förra säsongen, men har imponerat vad gäller rehabilitering och kommer att vara en producerande spelare under nästa säsong, kommenterar Niklas Sundström och avslutar:

– Vi är oerhört glada att han brinner så starkt för MODO Hockey och vill vara med på den här resan. Byron Ritchie kommer även att lära våra unga spelare vad det innebär att vara en professionell hockeyspelare då han är ett föredöme för samtliga både på och utanför isen.

Kontraktet med Byron Ritchie gäller den kommande säsongen 2016/2017

Byron Ritchie i MODO Hockeys podcast Inside 1921