Inför fredagens match mot Mora IK i Fjällräven Center

19 januari 2017 13:38

MODO Hockey möter på fredag kväll Mora IK för tredje gången den här säsongen där båda lagen kommer till spel med segrar i ryggen från den senaste omgången. Serieledande Mora är dessutom inne i en svit på inte mindre än åtta raka segrar. "Vi ska ha kvar känslan som vi hade inför den senaste matchen då vi gjorde en riktigt bra match och höll fokus på detaljer och noggrannheten", säger MODO Hockeys assisterande tränare Pär Styf inför matchen.


MODO Channel med Pär Styf

MODO Hockey kommer närmast från seger på bortais mot tabelltvåan BIK Karlskoga där Erik Hanses i tisdags räddade samtliga 37 skott och Oskar Stål Lyrenäs sköt matchens enda mål i matchen som slutade 0-1. MODO Hockey åkte buss hem direkt efter matchen, hade träningsledigt under onsdagen men var på is under torsdag förmiddag.

– Det var fart och tempo som var fokus under torsdagen för att få upp driv igen inför fredagens match. Vi gjorde en riktigt bra match senast och vi kommer att prata mer om den och vad vi ska upprepa, säger MODO Hockeys assisterande tränare Pär Styf och fortsätter:

– När det gäller försvarsspelet så gjorde alla det som behövde göras till hundra procent senast och även om vi har en motståndare som kommer att göra bra prestationer så är det inställningen att alltid göra allting fullt ut som tar oss framåt. Fortsätter vi att göra det i samtliga byten och jobba för varandra som en enhet så kommer det att fortsätta att se bra ut.

MODO Hockey hade i den senaste matchen 12 juniorer ombytta och Simon Rodling svarade för sina första byten i representationslaget.

– Det visar på att vi har en bra juniorverksamhet och att den blommat ut ordentligt när vi kan ha så pass många spelare som kan ta klivet upp och göra det fantastistkt bra. Bara nu när jag säger det så blir jag riktigt glad och det är imponerande av killarna.

"Vi tror på en fartfylld match"

MODO Hockey ställs nu mot en ny utmaning när Mora IK gästar Fjällräven Center på fredag kväll där nedsläpp sker 19:00. Serieledarna Mora kommer till spel med åtta raka segrar och har dessutom inte släppt in ett enda mål på de tre senaste matcherna där Södertälje besegrades med 7-0 på hemmaplan i den förra omgången. MODO Hockey och Mora IK har varsinn seger mot varandra från de två senaste mötena där bortalaget segrat i båda.

Individuellt sett har Mora IK:s Kevin Goumas 31 poäng (7+24) för en sjunde plats i HockeyAllsvenskans poängliga och Goumas har gjort poäng i lagets fem senaste matcher.

– Det kommer att bli en fartfylld match där Mora vill ställa om snabbt och vara aggresiva. Jag tror på en tempofylld och rolig match där vi kommer att gå segrande ur, säger Pär Styf avslutningsvis.

Läget i MODO Hockey

Det är förkylningstider men David Rundqvist är tillbaka efter att ha missat den senaste matchen. Även Henrik Björklund är tillbaka i spel efter att ha blivit pappa för första gången och Jan Brejcaks avstängning är nu avtjänat varpå slovaken åter är redo för spel. Nyförvärvet Jordan Smotherman är inte klar för spel.

Två kanonmatcher väntar i Fjällräven Center när serieledarna Mora gästar för match fredag och derby i Västernorrland väntar måndag kväll när Timrå IK kommer på besök. Förköp dina biljetter till matcherna på modo.ebiljett.nu.