Målvakten Erik Hanses till MODO Hockey

19 oktober 2016 09:55

Målvakten Erik Hanses är klar för spel i MODO Hockey och ansluter till laget med omedelbar verkan. ”Ända sedan Markus Olsson blev skadad har vi sett över målvaktssidan för att hitta en målvakt som kan komplettera de målvakter vi har på ett bra sätt. Vi är glada att Erik Hanses ansluter till laget då vi får en erfaren målvakt som spelat i både SHL och i HockeyAllsvenskan”, säger MODO Hockeys sportchef Per Svartvadet.


Erik Hanses, 26, har Leksands IF som moderklubb och spelade juniorishockey samt HockeyAllsvenskan med klubben under sju säsonger. Hanses kommer senast från Skellefteå AIK där han vaktat kassen under de två senaste säsongerna. I SHL 2015/2016 startade målvakten 15 matcher med resultatet 91 i räddningsprocent och 2,23 i insläppta mål i snitt per match.

– Erik Hanses är en målvakt vi har bra koll på då vi även visat intresse för honom sedan tidigare. Han är en målvakt med stor potential som är lugn i målet, som läser spelet bra och även är reaktionssnabb. Vi är glada att ha honom i laget och tror att Erik tillsammans med Jonatan Bjurö kommer att bilda en starkt målvaktspar, kommenterar MODO Hockeys målvaktstränare Magnus Helin.

Erik Hanses är på plats i Örnsköldsvik, tränar med laget under förmiddagen och kontraktet gäller för säsongen 2016/2017.