Urban Omark inför hemmamatchen mot Timrå IK
Publicerad: 2020-08-27
Herr
MODO Hockey tar emot Timrå IK i försäsongens första match på hemmaplan. Matchen startar 18:00 och direktsänds i MODO Channel Premium. "Vi har många bra situationer ur de tidigare matcherna som vi vill bygga vidare på", kommenterar MODO Hockeys assisterande tränare Urban Omark inför matchen.

MODO Hockeys herrar har spelat två matcher under försäsongen så här långt. I förra veckan reste laget norrut och besegrade Luleå Hockey med 2-4 innan mötet mot Skellefteå AIK slutade med förlust, 4-3, efter straffläggning.

– Laget har tränat bra sedan de två första matcherna och vi har tittat en hel del video och där hunnit gå ner på detaljer. Det känns bra, kommenterar MODO Hockeys assisterande tränare Urban Omark till MODO Channel och utvecklar:

– Detaljerna vi tittat på och diskuterat i ledarteamet är både saker vi gjort bra, men även saker som vi vill rätta till. Powerplay och boxplay har vi inte tittat alls på utan fokuserat på spelet i fem mot fem.

"Vill bygga vidare mot Timrå"

MODO Hockey gör sig nu redo för försäsongens tredje match vilket blir mot länsrivalen Timrå IK på fredag i Fjällräven Center. Matchen blir Timrås första för försäsongen inför HockeyAllsvenskan 2020/2021.

– Tittar vi på vår forecheck, hur nära vi ligger motståndarna samt försvarsspelet har det över lag sett bra ut. Mot Timrå vill vi bygga vidare på de sakerna men kanske även se mer på hur vi tar oss ur egen zon, kommenterar Omark och avslutar:

– Vi har gått igenom och berört det offensiva spelet, men det viktigaste är grunderna som måste sitta. Jag vill helst se att vi sätter vår forecheck och hemgångar för då kan vi spela det spel vi vill spela. Skulle vi kunna sätta de delarna är det en bra grund inför framtiden.

{!A}

Till MODO Channel

Se även i MODO Channel Premium

Intervju med Sebastian Ohlsson

Herrlagets isträning 27/8

Bakom kulisserna på fotograferingen

Läget i MODO Hockey

Alla spelare är tillgängliga för match förutom Frank Corrado och Aaron Gagnon som ansluter i september.

Matchen direktsänds i MODO Channel Premium

När MODO Hockey tar emot Timrå IK fredag den 28 augusti direktsänder MODO Channel Premium matchen. Har du abonnemang i MODO Channel ser du matchen utan extra kostnad men det är även möjligt att köpa matchen via pay-per-view för 99kr. Matchstart är 18:00 men vi börjar uppsnacket från 17:45.

Se matchen i MODO Channel via följande länk

Press och kommunikation, MODO Hockey Frank Eriksson