Pär Edblom återvänder till MODO Hockey

20 maj 2016 10:30

För första gången sedan säsongen 2004/2005 kommer centern Pär Edblom åter att representera sin moderklubb MODO Hockey. Edblom, 31, drar för första gången på sig MODO-tröjan i representationslaget och avtal är tecknat för spel den kommande säsongen. ”Vi har följt Pär Edblom sedan unga år och det är en kille med stort MODO-hjärta som vet vad spel i HockeyAllsvenskan innebär. Han är en stabil center med bra händer och med bra blick för spelet”, säger sportrådets Ulf Ödmark.


Pär Edblom är född i Örnsköldsvik och har MODO Hockey som moderklubb. Efter spel i J18 och J20 SuperElit för MODO Hockey gick flyttlasset till Mariestad och där efter har Edblom representerat sex olika klubbar i HockeyAllsvenskan under de tio senaste säsongerna.

Senast kommer Edblom från spel i Björklöven då han flyttade tillbaka till Örnsköldsvik under 2015 och där efter pendlat till och från Umeå. I Björklöven blev det under fjolåret 23 poäng genom 8 mål och 15 assist på 51 spelade matcher i HockeyAllsvenskan. Totalt har Edblom spelat 351 matcher för 228 poäng (86+142) i HockeyAllsvenskan och representerade även Leksands IF i SHL säsongen 2013/2014 där det blev 12 poäng (5+7) på 53 matcher.

– Han har redan kommit hem till Örnsköldsvik och det är mycket som fallit på plats för honom när han redan har den sociala tryggheten här. Edblom är MODOit och är riktigt inspirerad inför uppgiften att åter igen spela för föreningen, säger Ulf Ödmark från MODO Hockeys sportråd och avslutar:

– Edblom har visat att han håller hög klass i HockeyAllsvenskan och är en spelare som varit med i tankarna även tidigare säsonger. Som spelare är han placeringssäker och kommer dessutom att vara en bra förebild för de yngre spelarna i laget. Med en bra försäsongsträning och under ledning av Andreas Johansson och Fredrik Olausson tror vi att Edblom kommer att lyfta sig ytterligare i MODO Hockey.

Pär Edblom ansluter till MODO Hockey omgående och kontraktet gäller för säsongen 2016/2017.

Teckna säsongskortet Återväxten innan 31 maj