Förlust hemma mot Björklöven i SCA-cupen
Publicerad: 2017-08-26

MODO Hockey mötte på lördagskvällen Björklöven hemma i Fjällräven Center när SCA-cupen smygstartade. Det blev till slut förlust för MODO Hockey med 4-1 där MODO Hockeys enda mål gjordes av Sam Marklund i power play.

SCA-cupen spelas denna säsong mellan fyra lag, Mora IK, Timrå IK, IF Björklöven och MODO Hockey. De två sistnämnda lagen startade upp cupen när man på lördagskvällen möttes i Fjällräven Center. Gästande Björklöven tog tag i taktpinnen i den första perioden och spelade med ett högre tempo och satte press på MODO Hockey, som hade svårt att komma till några bra lägen.

Till slut blev det också Björklöven som tog ledningen i matchen då man gjorde 1-0 i en tilltrasslad situation framför Erik Hanses i MODO Hockeys mål. Målet såg till att Björklöven hade med sig ledningen in i första paus.

Marklund kvitterade i power play

I den andra perioden var MODO Hockey det bättre laget och man jämnade ut spelet och skottstatistiken. Det skulle också bli jämnt i målprotokollet när Sam Marklund kvitterade i spel fem mot fyra i slutet av den andra perioden.

Marklund stod placerad framför mål och när han fick pucken serverad av Johan Eriksson och Patrik Karlkvist så drog han retfullt enkelt bort Adam Werner i Björklöven och sprätte upp pucken i nättaket. De 2622 åskådarna gick till pausvila med ställningen 1-1.

Björklöven ryckte i från i tredje perioden

MODO Hockey inledde även den tredje perioden på ett bra sätt och försökte skapa en del chanser. Men när Oscar Öhman blev utvisad efter drygt fem minuter behövde gästerna bara 19 sekunder med en man mer för att återta ledningen i matchen.

I mitten av den tredje perioden gjorde sedan Björklöven även 3-1 och kort därefter 4-1 och därmed var matchen förlorad för MODO Hockey.

För både Björklöven och MODO Hockey väntar nu närmast två kommande matcher där Timrå och Mora kommer stå för motståndet, matcher som kommer spelas i Sundvall Energi Arena. Först ut för MODO Hockey är en ny match mot Timrå, Timrå som man mötte i den första försäsongsmatchen.