Kyle Flanagan klar för MODO Hockey

1 augusti 2014 11:00

MODO Hockey har gjort klart med amerikanske forwarden Kyle Flanagan.

Kontraktet gäller för säsongen 2014-15.

– Vi har haft koll på Kyle i drygt ett år och så sent som i våras när Anders Forsberg var på sin resa i Nordamerika såg han honom, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet.


25-årige vänsterskytten Kyle Flanagan är klar för spel i MODO Hockey. Flanagan som tillhör Philadelphia Flyers organisation kommer närmast från AHL-spel med Adirondack Phantoms och har nu tecknat ett kontrakt med MODO Hockey som gäller säsongen 2014-15.

– Kyle är en ambitiös kille som vi känner ska passa bra in i vårt lag. Vi har haft koll på honom i drygt ett år och är glada över att han nu vill prova på spel i SHL, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet.

Kyle som mäter 175 cm och väger 77 kg gjorde förra säsongen sex mål och totalt 22 poäng i AHL.

– Anders Forsberg såg Kyle under sin resa i Nordamerika i våras och efter att ha följt honom under en längre tid så känner vi att vi har god koll på honom. Kyle är en kreativ spelare som vi tror kommer att komma ännu mer till sin rätt på stor rink, säger GM Svartvadet.

2007-09 spelade Kyle en framträdande roll för Cedar Rapids RoughRiders i den bästa amerikanska juniorligan – USHL. Därefter blev det collegehockey (NCAA) med St. Lawrence University där han under drygt fyra säsonger gjorde 134 matcher.

Nu väntar spel i Sverige för Kyle och därmed har MODO Hockeys lagbygge fått ytterligare en pusselbit på plats.

– Som alltid fortsätter vi kontinuerligt att se över situationen. Vi känner oss trygga med den grupp vi har just nu men ska in med ytterligare en forward, samt en back. Vi har inte någon panik utan vill välja med omsorg för att det ska passa in i helheten, säger GM Svartvadet.

Fakta

Namn: Kyle Flanagan.

Född: 30 december 1988, Canton, New York, USA.

Längd: 175 cm.

Vikt: 82 kg.

Skjuter: Vänster.

Övrigt: Tillhör Philadelphia Flyers organisation och har sedan våren 2013 spelat i deras farmarlag Adirondack Phantoms.