Inför MODO Hockeys bortamatch mot Mora IK på måndag kväll
Publicerad: 2017-02-27

Det återstår tre matcher av HockeyAllsvenskan 2016/2017 när MODO Hockey rest till Dalarna för att på måndag kväll möta seriesegrarna Mora IK i omgång 50 av 52. "Vi ser fram emot en härlig match som vi vet kommer att spelas i ett högt tempo", kommenterar MODO Hockeys assisterande tränare Pär Styf inför matchen.

MODO Hockey kommer senast från förlust på hemmaplan i HockeyAllsvenskan där BIK Karlskoga vann lördagens möte i Fjällräven Center med 3-5. MODO Hockeys målskyttar blev Oskar Stål Lyrenäs och Jordan Smotherman (2).

– Senast mot Karlskoga tappar vi spelet och konceptet mellanåt och då framför allt i den andra perioden där vi istället ödslade kraft på fel saker. Vi pendlar lite för mycket i vår prestation och spel, men det som trots allt var bra i matchen som helhet är att vi visar vilja och moral mot serietvåan, kommenterar MODO Hockeys assisterande tränare Pär Styf och fortsätter:

– Trots två stycken tvåmålsunderlägen i matchen lyckas vi göra match av det igen och går även för en kvittering i slutet av matchen. Vi vet att om vi gör det vi kommit överens om konsekvent över 60 minuter är vi ett lag att räkna med.

"Gäller att göra allt till hundra procent"

Nu väntar en utmaning för MODO Hockey när seriesegraren Mora IK tar emot för match på måndag kväll där pucken släpps 19:00. I säsongens tidigare möten är det idel bortasegrar som resultat där Mora IK vann båda mötena i Fjällräven Center medan MODO Hockey, efter en andra period med fyra raka mål, vann mötet i Smidjegrav Arena med 2-5 den andra december 2016.

- Mora har gjort det fantastiskt bra under säsongen och är seriesegrare välförtjänt. Vi var väldigt disciplinerade senast vi var här och då vi vet att de har snabba spelvändningar gäller det att spela på ett liknande sätt som då samt att vi samtidigt kommer upp i ett högre tempo, kommenterar Styf och avslutar:

- För oss gäller det att göra allt till hundra procent ikväll för att ha chans till seger och tre poäng i matchen. Vi vet vilken utmaning som väntar och ser fram emot en härligt match.

Läget i MODO Hockey

Långtidsskadade Pär Edblom och Tommy Enström har sedan tidigare spelat klart för säsongen. Tim Wahlgren har efter spel med junionerna åter anslutit till laget medan Byron Ritchie inte är med på resan till Mora.

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson