MODO Hockeys nästa nyförvärv är Bill Thomas

22 juni 2015 20:42

Forwarden Bill Thomas, 32, med erfarenhet från 388 matcher i AHL, 87 matcher i NHL samt 114 matcher i KHL är nu kontrakterad av MODO Hockey för spel i klubben under SHL 2015/2016. ”Thomas har rätt karaktär, stärker upp oss ytterligare på forwardsidan samt är en spelare som både kan spela fram och avsluta anfall på egen hand”, kommenterar GM Per Svartvadet.


MODO Hockeys nästa nyförvärv är amerikanen Bill Thomas som senast kommer från spel i KHL där han representerade Medvescak Zagreb. Thomas spelade 114 matcher och svarade för 67 poäng (29+38), 36 utvisningsminuter samt totalt +8 under de två senaste säsongerna.

– Thomas är en smart spelare med mycket hockey i sig men är även hårt arbetande. Han kan spela både center och ytterforward och har haft en stor roll i KHL senast och gjort det bra där, kommenterar MODO Hockeys GM Per Svartvadet och fortsätter:

– Vi har scoutat honom en längre tid och det är en intressant spelare som kommer att passa i MODO Hockey den kommande säsongen.

”Kan både spela fram och avsluta anfall”

Bill Thomas är född i Pittsburgh och har tillhört fyra NHL-organisationer under sin karriär och totalt spelat 87 matcher för 28 poäng (16+12) för Arizona, tidigare Phoenix, Coyotes, Pittsburgh Penguins samt Florida Panthers. Thomas har även en gedigen egenhet från AHL med 388 matcher och 251 poäng (115+136).

– Thomas har egenskaper som gör lagkamraterna bättre och han tillför mycket till det pågående lagbygget då han har rätt karaktär, stärker upp oss ytterligare på forwardsidan samt är en spelare som både kan spela fram och avsluta anfall på egen hand, kommenterar GM Svartvadet och avslutar:

– Truppen börjar nu att sätta sig och det känns intressant att se laguppställningen på is i början av augusti. Vi är dock fortsatt aktiva för ytterligare förstärkningar.

Kontraktet mellan MODO Hockey och Bill Thomas är skrivet för säsongen 2015/2016.

Teckna säsongskort för alla hemmamatcher under SHL i Fjällräven Center.