Förlängt kontrakt med lagkapten Daniel Sylwander!
Publicerad: 2021-12-18
NYHET
MoDo Hockey kan med glädje meddela att klubben har förlängt kontraktet med lagkaptenen och forwarden Daniel Sylwander. Det nya kontraktet sträcker sig fram till våren 2024.

29-årige Daniel Sylwander kom till MoDo Hockey 2018 och är nu inne på sin fjärde säsong i vår rödvitgröna dress. Förutom sin roll som forward fungerar Sylwander också som lagkapten, sedan januari i år.

Vi är halvvägs in på säsongen 2021/2022 men redan nu har MoDo kommit överens med skåningen om ett förlängt kontrakt. Det nya kontraktet sträcker sig i ytterligare två säsonger efter denna och räcker alltså ända fram till 2024.

– Det känns väldigt kul. Jag vill spela för den här klubben och vara med på alla utmaningar som står framför oss, det är en spännande resa att vara med på, säger Daniel Sylwander och fortsätter:

– Jag trivs fantastiskt bra i stan och med klubben runt omkring, allting är professionellt. Sedan börjar jag bli lite norrlänning också (skratt). Jag gillar att få en stark känsla för den klubb jag spelar för och det har absolut blivit så här. Jag vill göra allt för att ta oss upp till finrummet igen.

Pusselbitarna för nästa säsong faller på plats i en strid ström för MoDo och sportchef Henrik Gradin har den senaste tiden förlängt kontrakten med Mikkel Aagaard, Sam Vigneault, David Bernhardt, Niklas Folin och juniortrion med Ville Jonsson, Jakob Norén och Helmer Styf.

Nu kan han även räkna in Daniel Sylwander i skaran.

– "Sylle" är en ledarfigur och en spelare som har varit här i MoDo under flera år nu och vet vad som gäller. Vi är glada över att han vill stanna, säger Henrik Gradin.

Gradin presenterade förlängningen med Daniel Sylwander i Uppsnack i MoDo Channel inför mötet med Björklöven på lördagen.

I sändningen kunde han också droppa att Theo Jacobsson numera har ett rookiekontrakt som även det sträcker sig fram till 2024. Det nya kontraktet för Jacobsson kickade in när han spelade sin 100:e minut i HockeyAllsvenskan för en tid sedan.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist