Förlust mot Luleå Hockey på hemmaplan
Publicerad: 2015-12-30

MODO Hockey föll i hemmamötet mot Luleå Hockey med 2-3 efter periodsiffrorna 0-1, 2-1 och 0-1. MODO Hockey målskyttar i matchen var Per-Åge Skröder och Gustav Possler i ett möte där skottstatistiken skrevs till 27-25 inför de 5678 betalande i Fjällräven Center.

Matchen startade med att MODO tidigt skapade en farlighet men det var istället gästerna som tog ledningen i matchen och det i powerplay efter 12:06. Jacob Micflikier höll sig framme på en retur med mycket trafik i slottet och kunde skjuta 0-1 bakom Jonatan Bjurö.

Nämde Bjurö svarade sedan för en jätteräddning genom en sidledsförflyttning när Luleå kom i ett två mot ett-läge efter 14 spelade minuter. MODO Hockey fick ytterligare två minuter i numerärt underläge men klarade spelet i boxplay och den första perioden slutade 0-1 med skottstatistiken 8-10.

Skröder och Possler nätade i andra perioden

Efter två minuter av den andra perioden vann Maxim Lapierre en tekning i offensiv zon direkt till Per-Åge Skröder som klippte in 1-1 för sitt sjätte mål den här säsongen. Efter kvitteringen skapade Bill Thomas en farlighet genom att skymma Joel Lassinantti innan Jonatan Bjurö räddade ett friläge. Strax efter den räddning vände spelet än en gång och Emil Pettersson passade bakåt till Gustav Possler som satte 2-1 med ett välplacerat skott på Lassinanttis stötsida. Målet var Posslers femte för säsongen.

Målskytten Possler var sedan ytterst nära ytterligare ett mål när MODO spelade sitt första powerplay. Det spelet följdes av numerärt överläge för Luleå Hockey när Emil Djuse visades ut för puck-out efter elva spelade minuter. MODO klarade av spelet i numerärt underläge men efter 15:46 kom Luleås kvittering och efter en rad vunna närkamper kunde Toni Rajala skjuta 2-2 från nära håll. Det var även ställningen efter två spelade perioder där skotten i andra skrevs till 10-10.

Tredje periodens enda mål gav Luleå segern

Matchens tredje period blev sedan 5:58 gammal när Toni Rajala hittade Emil Sylvegår som på sin egen retur, efter en första räddning från Bjurö, kunde sätta 2-3 från nära håll. Publiken i Fjällräven Center gjorde sitt för att hjälpa MODO tillbaka i matchen men lagets kamp mot klockan och ett defensivt starkt Luleå gav inte resultat. Trots spel i sex mot fem och med några farligheter i spelformen mäktade MODO inte med en kvittering utan förlorade matchen med 2-3.

Nästa match för MODO Hockey spelas på bortaplan mot Frölunda HC innan nästa hemmamatch spelas mot Skellefteå AIK den 9 januari 2016.