En av ligans bästa backar klar för MODO Hockey

17 juni 2015 18:03

Den nyblivne svenska mästaren Noah Welch är klar för MODO Hockey för de två kommande säsongerna. Welch blev slutspelets mest värdefulle spelare 2015 och slutade på en imponerande plus/minus-statistik när Växjö Lakers lyfte LeMat-pokalen. ”En naturlig ledare och en stöttepelare på backsidan då han klarar av att logga många minuter istid i varje match”, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet.


Noah Welch kommer närmast från tre säsonger för Växjö Lakers där han den senaste säsongen svarade för 28 poäng (5+23) i SHL.

– Noah Welch har gjort sig känd i SHL som en skicklig spelare som är riktigt tuff att möta, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet och fortsätter:

– Welch är dessutom en naturlig ledare och en stöttepelare på backsidan då han klarar av att logga många minuter istid i varje match. Vi är glada att kunna säkra en spelare av hans kaliber och jag är övertygad att han blir en ny publikfavorit i Fjällräven Center.

Mest värdefulle spelaren i slutspelet 2015

Under slutspelet 2015 spelade Welch över 22 minuter i snitt per match och svarade för 6 poäng (2+4) samt +12 i plus/minus-statistiken under 17 matcher när smålandslaget gick hela vägen och lyfte LeMat-pokalen. Welch blev även framröstad som hela slutspelets mest värdefulle spelare när han fick motta SICO:s Stefan Liv Memorial Trophy med motiveringen;

”Precis det du vill ha av en spelare som ska utgöra tryggheten och ryggraden i defensiven. Welch är dessutom puckskicklig och noggrann och sätter sällan eller aldrig sina medspelare i knipa. Han spelar enormt mycket och gör sällan några misstag.”

– Lagbygget fortsätter naturligtvis efter detta, men vi är väldigt glada att en stor pusselbit av Noahs dignitet nu fallit på plats. Vi fortsätter att jobba efter vår plan med lagsammansättningen inför den kommande säsongen där vi hela tiden tittar efter spelarnas karaktär, hjärta och ishockeykunnande, avslutar Svartvadet.

Kontraktet med Noah Welch är skrivet för de två kommande säsongerna där Welch ansluter till klubben under slutet av oktober månad.