Holmström inför semifinal 7

21 april 2022 08:24
SLUTSPEL 2022

Det är 3–3 i matcher och allting på ett bräde när MoDo och Björklöven ska göra upp i Hägglunds Arena på torsdagskvällen. Ett lag går till final, det andra har spelat färdigt.

”Vi vet att vi är starka hemma och ska komma ut starkt”, säger assisterande tränaren Jonas Holmström.


MoDo Hockey hade chans att avgöra matchserien mot Löven redan i tisdags, och öppnade också den matchen starkt. Men när krutröken hade lagt sig i Umeå var det 5–3 till hemmalaget efter en match där MoDo föll tillbaka i andra perioden och sedan inte riktigt kunde hitta en väg in igen.

– I första är vi det bättre laget. Tyvärr behöver vi göra fler mål på de chanser vi har, säger Jonas Holmström och fortsätter:

– Andra perioden blir jättekonstig då vi har fyra utvisningar. De får ett momentum och kommer in i matchen och driver på hårt. Vi lyckas inte riktigt bryta det och tar nya utvisningar mest hela tiden. Det gör att de får vittring och sedan i tredje perioden kommer vi inte upp i den fina intensiteten vi hade i början.

De många turerna till utvisningsbåset blev kostsamma. Förvisso fungerade MoDos boxplay överlag bra, men det avgörande 4–3-målet kom i numerärt överläge för Björklöven – och kanske framför allt var det vissa defensiva pjäser som fick dra ett tungt lass.

– Det blir slitsamt för vissa, samtidigt som andra spelare inte riktigt kommer in i matchen, konstaterar Jonas Holmström.

Den matchen är, oavsett allt som skedde, historia nu och matchserien har vänt till Örnsköldsvik igen. Det är en sjunde och avgörande match som väntar i Hägglunds Arena på torsdagskvällen och alla förstår givetvis matchens magnitud.

– Det är vår hemmaplan och vi vet att vi är starka där. Vi ska komma ut starkt och sedan ska vi fortsätta med det, säger Jonas Holmström.

Forwarden Sebastian Ohlsson ser fram emot det som komma skall i hemmaborgen.

– Vi har de bästa fansen i ligan, det är bara att gå ut och njuta. Vi ska göra en jäkligt bra match och göra det här tillsammans. Det är fantastiskt, det är klart att man har många ögon på sig men det är de här ögonblicken man spelar för.