Tom Hedberg klar för MODO Hockey

13 april 2018 10:01
Herr

Det står nu klart att Tom Hedberg återvänder till MODO Hockey. Förra säsongen började Hedberg i HV71 och blev sedan utlånad till Oskarshamn, "Tom är en kille som är från våra regioner så det känns jättekul att han vill komma till MODO. Det ska bli spännande för oss att få vara en del av Toms utveckling i minst ett år till", kommenterar sportchef Micke Sundlöv.


Tom Hedberg spelade i MODO Hockey så sent som säsongen 2013/2014 då han spelade i U16 elit. Sedan dess har han hunnit prova vingarna i andra klubbar innan det nu står klart att han återvänder.

– Det känns otroligt roligt att få komma hem till sin hemstad och MODO som jag spelade med i ungdomsåren. Sen känns det som att MODO har någonting bra på gång här till hösten, säger Tom Hedberg.

18-åriga Hedberg avslutade säsongen i Orskarshamn där han hade Björn Hellkvist som tränare, något som underlättade i klubbvalet.

–  Björn är riktigt bra och hjälpte mig mycket med min utveckling i Oskarshamn, så självklart gjorde det att beslutet blev ännu enklare för mig att ta. Jag ser fram emot att ta ännu större steg med honom nästa säsong, säger han.

När Hedberg beskriver sig själv som en skridskostark tvåvägsback som gillar att hitta smarta enkla lösningar med pucken.

– Jag kommer bidra med mitt eget spel, smarta lösningar i egen zon och förhoppningsvis i offensiven. Jag hoppas kunna vara en spelare som gör skillnad där ute på isen, avslutar Tom Hedberg.

Kontraktet är skrivet över säsongen 2018/2019.