Björn Hellkvist inför söndagens hemmamatch

17 november 2018 17:01
Herr

På söndag med start 17:30 släpps pucken i Fjällräven Center mellan MODO Hockey och Vita Hästen. ”Alla spelare håller sig till det vi ska göra men nu är det dags att alla börjar göra lite mer än så. Nu är det dags att stämma i bäcken och visa mer”, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist inför matchen.


MODO Hockey kommer senast från förlust mot Västerås i fredagens bortamatch där mötet slutade 5-2 efter att Västerås skjutit sista målet i öppen kasse. Målskyttar för MODO i matchen var Tobias Enström, första för säsongen, och Lukas Wernblom.

– Det var likt många matcher tidigare en match där vi i det stora hela spelar bra efter systemet men inte tar chanserna vi får eller i slutänden gör det som krävs för att vi ska gå vinnande ur matchen, sammanfattar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist och fortsätter att förklara varför time out togs efter ledningsmålet till 1-2:

– Motståndarna hade gjort ett bra jobb med att scouta oss och pressade även fast oss i inledningen av matchen. Efter ledningsmålet var det ett bra läge att ändra detaljer i spelet där vi ville ta andra passningsvägar och efter det tappade vi även färre puckar i egen zon.

Västerås kvitterade matchen till 2-2 i numerärt överläge i den andra perioden innan ledningsmålet till 3-2 kom efter ett friläge i den tredje perioden.

– Efter kvitteringsmålet till 2-2 tycker jag att den tredje perioden var jämn spelmässigt, men tyvärr blev det spelvändningar på vår offensiva formation och i det mentala läge vi är i just nu kunde vi inte komma tillbaka när de tog ledningen, sammanfattar Hellkvist.

"Vi måste upp i tävlingsnivå och bli förbannade”

Nu har MODO Hockey rest hem till Örnsköldsvik under lördagen och laddar upp för nästa match som spelas på hemmaplan. Vita Hästen kommer på besök till Fjällräven Center där laget från Norrköping på 18 matcher spelat in lika många poäng för en elfte plats i HockeyAllsvenskan 2018/2019. Lagen har drabbat samman en gång tidigare den här säsongen när Vita Hästen vann med 6-3 på hemmaplan.

– Vi ska morra ifrån nu och måste visa alla att vi har mer att ge. Vi ska inte vara ett lag som bara håller sig innanför ramarna då spelsystemet i sig inte vinner kamperna åt oss. Vi måste upp i tävlingsnivå och bli förbannade, kommenterar Hellkvist och avslutar:

– Det är bra att alla håller sig till det vi kommit överens om men spelsystemet skapar endast möjligheter att vinna matcherna. Vi måste sedan ta chanserna som systemet ger oss där spelarna ska ha sin frihet men då måste det också hända saker.

Läget i MODO Hockey

Björn Hellkvist tar ut laget efter söndagens matchvärmning.

Missa inte matchen på hemmaplan i Fjällräven Center när Vita Hästen nu kommer på besök på söndag. Nedsläpp sker 17:30 och biljetterna finns ute på modo.ebiljett.nu.

Direkt efter matchen kan du som vanligt träffa spelare från laget som kommer till entréhallen för att skriva autografer och prata om matchen. Nu på söndag kommer målvakten Erik hanses och forward Magnus Häggström för att besöka Fans Corner.

Välkomna till Fjällräven Center!