Kim Rosdahl till MODO Hockey

29 april 2019 10:20
Kim Rosdahl i Malmö-tröjan
Herr

MODO Hockey kan idag meddela ett nyförvärv till truppen för HockeyAllsvenskan 2019/2020 när forwarden Kim Rosdahl kontrakterats för de två kommande säsongerna. ”Jag har haft Kim under flera säsonger och han höjer alla i sin omgivning, inte bara ett snäpp, när han verkligen är en professionell idrottsman med fantastisk arbetsetik”, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist.


Kim Rosdahl är klar för spel i MODO Hockey den kommande säsongen. Med Limhamn HK som moderklubb har Rosdahl spelat för Malmö Redhawks i såväl J18 som J20 innan han säsongen 2013/2104 spelade sina första matcher i HockeyAllsvenskan för klubben.

– Det här känns bra, jag vill vara i MODO för att jag tror på klubbens resa där jag vill bidra till den och visa att jag är en bra hockeyspelare, kommenterar Rosdahl.

– Kim Rosdahl har spelat flera säsonger i SHL där han haft en plats längre ner i hirarkin och därför fokuserat mycket på det defensiva spelet. Men han besitter en offensiv kraft där vi alla vill att han ska ta fram de spetskunskaper han har även där, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist.

Årets bästa säsongskortserbjudande till och med 30/4

"En tydlighet man uppskattar som spelare"

Rosdahl, 22, har totalt erfarenhet från 37 matcher i HockeyAllsvenskan och 160 matcher i SHL där han även varit utlånad till IK Pantern i HockeyAllsvenskan under kortare perioder. Nu vill han bidra med tyngd till MODO Hockey.

– Jag är en stor och stark forward som är stark på pucken och vill vara bra i båda zoner, kommenterar Rosdahl och avslutar:

– Det är klart det spelar in att jag haft Björn Hellkvist som tränare sedan tidigare då jag vet hur Björn fungerar och han känner mig sedan tidigare. Björn är alltid tydlig med vad han vill få ut av varje spelare och den tydligheten och ärligheten uppskattar man alltid.

Kim Rosdahl anländer till Örnsköldsvik så snart som möjligt för att genomföra tester. Kontraktet gäller för de två kommande säsongerna.

Kontraktsöversikt MODO Hockey 2019/2020

Till MODO Channel