Edstrand: ”Ser fram emot utmaningen och att komma nära ishockeyn igen”

13 juni 2017 10:55

Ann-Louise Edstrand är MODO Hockeys assisterande tränare vilket presenterades i MODO Channel under förra veckan. Edstrand, 42, har en minst sagt imponerande meritlista som spelare med hela 8 SM-guld, över 200 landskamper, två OS-medaljer och som invald i Svenska Ishockeyförbundets Hall of fame. Nu väntar tränaruppdrag för första gången. ”Jag ser verkligen fram emot att vara med i båset och se ishockeyn från en annan sida än som spelare där min förhoppning är att jag kan bidra till laget och spelarna med min erfarenhet”, berättar Edstrand.


Ann-Louise Edstrand har nu inlett sin tränarkarriär när hon under måndagen för första gången fanns med under damlagets försäsongsträning.

– Under den första träningen handlade det mer om att bara finnas med i en passiv roll. Mitt första mål är att lära känna spelarna och personerna runt laget innan jag kommer att kliva in i en mer aktiv roll. Jag är lugn som person och var även lugn som spelare så min ledarstil kommer säkert att vara liknande om man nu inte blir som förbytt när matcherna startar, skrattar Edstrand.

Det var åtta år sedan hon avslutade sin aktiva spelarkarriär och har inte varit ledare någon gång tidigare när frågan kom från Björn Edlund om att bli assisterande tränare i SDHL.

– Hon har oerhört tunga meriter som spelare och det känns väldigt tryggt att prata med henne där hon har precis det vi söker som ledare till den här gruppen. Hennes erfarenhet är ovärderlig där hon besitter stor kunskap om den process vi är inne i nu med många unga hockeyspelare som utvecklas, kommenterade MODO Hockeys sportchef och huvudtränare till MODO Channel och fortsatte:

– Hon har inte varit aktiv inom ishockey sedan hon slutade som spelare men när vi satt och pratade kom det snabbt fram att det funnits med tidigare i tankarna att någon gång prova på den rollen. Nu kändes det rätt och vi är väldigt glada att hon valde att tacka ja.

"Tidpunkten känns helt rätt"

Ann-Louise Edstrand berättar att hon verkligen ser fram emot att komma nära ishockeyn igen och se sporten och jobba med sporten ur ett annat perspektiv. Hon känner ingen av ledarna runt laget eller någon av spelarna sedan tidigare vilket blir den första uppgiften och utmaningen med enbart nya ansikten.

– Tidpunkten känns helt rätt just nu både vad gäller min familjesituation, där barnen inte är för små men ännu inte kommit in i den mest aktiva fasen vad gäller aktiviteter, och att det var några år sedan jag slutade som spelare och kan ha distans till den rollen. Min förhoppning inför uppdraget är naturligtvis att jag som ledare kan få ut den erfarenhet jag samlat på mig under åren och dela med mig av den på ett bra sätt, avslutar MODO Hockeys nya assisterande tränare.

Kontraktet mellan Ann-Louise Edstrand och MODO Hockey är skrivet på två säsonger.

MODO Channel med Björn Edlund från 7/6

Säsongskort till SDHL 2017/2018