Nionde raka hemmasegern för MoDo
Publicerad: 2021-11-28
Matchrapport
Nionde raka segern på hemmaplan, det var ett faktum efter att MoDo Hockey vunnit hemma mot Västerås med 5-1. Efter en sämre förstaperiod så tog MoDo tag i matchen inför andra perioden och vände underläge till seger.

Inför drygt 2800 personer i Hägglunds Arena så tog MoDo emot Västerås i den 21:a omgången av HockeyAllsvenskan, i jakten på att fortsatt hålla fast vid andraplatsen. MoDo inledde inte matchen på bästa sätt utan det var gästerna som hade spelet och chanserna under de första 20 minuterna. Västerås gjorde också matchens första mål i mitten av den första perioden, ett mål från Marcus Bergman som i slottet hittade rätt bakom Henrik Tikkanen.

Målet från Västerås skulle bli det enda som letade sig in bakom en matchen igenom storspelande Tikkanen. Det faktumet tillsammans med att det var ett helt annat hemmalag som kom ut till mittenperioden innebar en kraftig scenförändring både spelmässigt och målmässigt i matchen.

Modigs tvåmålsskytt, OP med nytt mål

I matchen borta mot Almtuna i fredags var det Oscar Pettersson som vände den matchen till seger, då han i den tredje perioden gjorde både 3-3 och det matchavgörande 4-3, ett mål som kom med sex sekunder kvar. I kvällens möte med Västerås var det samme OP som inledde vändningen och det gjorde han med ett "höftigt" mål, då pucken från Daniel Sylwander styrdes in via Petterssons höft. En andraassist delades ut till unge Jakob Norén som gjorde en stark match och med assisten till 1-1 fick han också göra sin första poäng i HockeyAllsvenskan.

Kvitteringen blev starten på en bra period från hemmalaget och innan visslan gick för 40 spelade minuter hade Max Tjernström gjort 2-1, ett mål som kom i powerplay, och Markus Modigs gjort sitt första mål i matchen för 3-1.

Tidigt i den tredje perioden utökade Daniel Mannberg till 4-1, även det ett mål som kom med en man mer på banan. Målet var Mannbergs tredje på lika många matcher.

Innan matchen var slut hade Modigs även hunnit göra 5-1, ett mål som bekräftades efter en lång videogranskning. Målet kom med bara 44 sekunder kvar på klockan och publiken fick vänta länge på att glada vandra hemåt i söndagskvällen.

Ny match är det på onsdag, åter igen en match hemma i Hägglunds Arena, då MoDo tar emot Tingsryd. Matchen börjar klockan 19:00 och se till att komma i tid då det är krav på att kunna uppvisa Covid-pass för att få vara på plats i Hägglunds Arena.