Förlust mot Örebro på bortaplan
Publicerad: 2015-12-28

MODO Hockey förlorade onsdagkvällens bortamatch mot Örebro Hockey. Efter en tät och jämn inställning mellan två viljestarka lag var resultatet oavgjort efter två perioder. Trots flera bud på ledningsmål för MODO i slutakten var det till sist Örebros Anders Eriksson som avgjorde matchen efter att ha tagit vara på en olycklig sargstuds i kortsargen bakom MODO-målet. Målskytt för MODO ikväll, Victor Olofsson. Periodsiffror: 1-0, 0-1, 1-0.

Andra raka bortamatchen på tre dagar under mellandagarna för MODO Hockey, denna gång stod Örebro Hockey för motståndet. Första perioden inleddes i ett högt tempo med mycket vilja hos båda lagen. Publiken bjöds på mycket spelvändningar i de första tio minuterna utan att någon av parterna riktigt kunde ta initiativet i matchen. Örebro tog dock över spelet lite mer i de avslutande tio minuterna och var också det lag som skulle ta ledningen.

Detta då Martin Johansson i power play hämtade pucken i egen zon och åkte igenom MODO-försvaret, avslutet förbi Jonatan Bjurö och in vid vänstra stolpen till 1-0 efter 16:10.

Sammanlagt var det en pigg första period från båda lagen där Örebro hade ett litet övertag både spel- och chansmässigt. Fint spel från både Jonatan Bjurö och Julius Hudacek i Örebro-målet gjorde att hemmalaget gick till första paus med ett måls ledning. Skottstatistik i den första perioden, 12-5.

Olofsson kvitterade Örebros ledning

Fortsatt jämnt och stundtals grinigt i den andra perioden. Två tight spelande lag som inte släppte till mycket. Allt eftersom perioden gick så var MODO det lag som tog över en spelet och skapade fler chanser än hemmalaget.

Kvitteringen kom också efter 9:09 när Victor Olofsson snappade upp en puck i slottet, framjobbad av Gustav Possler. Ensam framför Hudacek gjorde han inga misstag utan satte pucken upp i krysset bakom Örebro-målvakten till 1-1.

MODO Hockey fortsatte sitt fina spel efter kvitteringen och hade även bud på fler mål. Örebro höll dock tätt och lagen till periodvila med ett oavgjort resultat, något som efter två perioder var rättvist. Skottstatistik i den andra perioden, 7-15.

Sent ledningsmål gav Örebro segern

Det jämna spelet fortsatte i den tredje perioden där båda lagen hade bud på ledningsmål. MODO Hockeys bästa chans kom efter drygt arton minuter då Per-Åge Skröder frispelades framför Hudacek, chansen missas dock när Örebro försvarare hann sätta stopp för Skröders skott.

Matchen såg ut att gå mot förlängning då Mikko Lehtonen dumpade ned pucken i MODO-zonen. Pucken studsade i sargen bakom mål fram till Anders Eriksson i höger tekningscirkel, obevakad kunde Eriksson sätta upp skottet i vänster kryss bakom Jonatan Bjurö till 2-1 efter 19:12.

MODO pressade på sista minuten efter Örebros ledningsmål men lyckades inte få in ytterligare en kvittering bakom Hudacek. Tung förlust för MODO som gjorde en bra insats på bortaplan och förtjänade mer.

Andreas Johansson uttalade sig kort till CMore efter matchen:

- Vi blir bättre och bättre ju längre matchen går. Örebro har första halvan och vi andra halvan, det är ett tungt sätt att förlora på. Vi har ny match mot Luleå den 30 december och den ska vi ta.

MODO Hockey vänder nu hemåt för möte mot Luleå Hockey på onsdag. Köp biljetter till matchen här och upplev matchen på plats i Fjällräven Center!