Rihards Marenis förstärker MoDo Hockey!

9 maj 2022 16:45
HERR

Ytterligare en pusselbit är på plats i herrlagets bygge inför säsongen 2022/2023. MoDo Hockey kan nu hälsa lettiske forwarden Rihards Marenis välkommen till klubben!


Rihards Marenis inledde den gångna säsongen i Kiruna i Hockeyettan och hamnade sedermera hos Vita Hästen i HockeyAllsvenskan. Där kan man lugnt säga att han gjorde succé och på 33 matcher noterades han för 36 poäng, varav 21 mål.

Nu har han signerat ett ettårskontrakt med MoDo Hockey.

– MoDo är en legendarisk klubb och jag har bara hört bra saker från spelare som jag träffat de senaste åren när jag varit i Sverige. Jag har snackat med Nikolajs (Jelisejevs) nu när vi spelat tillsammans i landslaget också, säger Marenis.

Det är ingen hemlighet att MoDo försökte att värva letten redan innan transferfönstret stängde i februari, men Vita Hästen kände inte att det var läge att släppa honom då.

– Om jag hade haft möjlighet att komma till MoDo då så hade jag tagit den och när de nu gav mig ett erbjudande för kommande säsongen så tog jag det. Det känns som ett bra nästa steg för mig, för att komma uppåt och framåt.

Just nu är Marenis med det lettiska landslaget och en del tyder på att han kommer att få spela VM i Finland, som startar till helgen. Det i sig innebär givetvis att det dröjer innan han dyker upp i Örnsköldsvik.

VM-spel är ingenting nytt för Marenis, som representerat Lettland i de två senaste världsmästerskapen.

– Det är en häftig upplevelse. Båda mina tidigare VM har varit roliga att spela, även om det senaste kanske inte var någon höjdare på så vis att det inte var någon publik. Men det är rolig hockey och man får möta många skickliga spelare, säger Marenis.

Letten flyttade som ung till Nordamerika, fostrades som seniorspelare där och hann med spel i KHL med Dynamo Riga innan han hamnade i Sverige. Den gångna säsongen stod han för flera spektakulära mål i HockeyAllsvenskan och var sannerligen en offensiv kraft att räkna med.

– På något vis fungerade det direkt (i Vita Hästen), det kändes som att pucken alltid hamnade på min klubba och så lyckades den stanna där också (skratt). Jag fick tidigt ett bra självförtroende, fortsatte att skjuta mycket och lyckades göra mål och ge mitt lag chansen att vinna en del matcher.

Nu är det MoDo Hockey han ska göra mål för och sportchefen Henrik Gradin är glad och nöjd över att ha kunnat presentera Rihards Marenis som ett nyförvärv.

– Vi är jättenöjda med rekryteringen. Det är en en fantastisk kille med en bra karaktär och en otroligt skicklig hockeyspelare.