Jesper Sellgren, Oskar Stål Lyrenäs och Tim Wahlgren kontrakterade

4 maj 2016 20:55

MODO Hockey kan idag meddela att ytterligare tre spelare är klara för spel i klubben den kommande säsongen. Backen Jesper Sellgren samt forwards Oskar Stål Lyrenäs och Tim Wahlgren har samtliga tecknat kontrakt med MODO Hockey. ”Kullarna med spelare födda 1997, 1998 och 1999 representerar verkligen Återväxten och det är väldigt roligt att de här spelarna nu tar steget upp i representationslaget. Det finns även fler spelare som följer efter dessa och det känns lovande inför framtiden”, kommenterar MODO Hockeys Per Svartvadet.


Backen Jesper Sellgren, 17, har representerat MODO Hockey under de fyra senaste säsongerna i U16, J18 och J20. Den senaste säsongen spelade Sellgren 43 matcher i J20 SuperElit för ett mål och elva assist och var även uttagen i U18-landslaget. Backen hade en spikrak utvecklingskurva och gjorde därför några av sina bästa matcher för säsongen i slutspelet.

– En ung och lovande back som är både placeringssäker och skridskostark. Ett starkt namn för framtiden som gått den långa vägen, är MODOit från grunden och kan ta stora steg den kommande säsongen, kommenterar Svartvadet.

”En spelare som kommer att göra skillnad”

Samtidigt kan MODO Hockey meddela att forwards Oskar Stål Lyrenäs, 18, och Tim Wahlgren, 18, även är kontrakterade för spel i MODO Hockeys representationslag. Stål Lyrenäs var ombytt för en match i SHL den senaste säsongen och svarade för 28 poäng (13+15) på 36 matcher i J20 SuperElit samt tre mål två matcher i slutspelet. Tim Wahlgren svarade för en genombrottssäsong i J20 SuperElit med 45 poäng (20+25) på 39 spelade matcher samt två poäng på tio matcher som ombytt i SHL.

– Stål Lyrenäs en en spelare i bra storlek som har goda hockeykunskaper i hela spelet där spetskvalitén dock ligger på målskyttet och poänggörandet. Han har även jobbat på sitt defensiva spel vilket är nödvändigt för att kunna ta steget till seniorspel, säger Svartvadet och fortsätter:

– Tim Wahlgren visade redan under den förra säsongen att han har skickligheten att spela på hög nivå. Han gjorde ett riktigt bra J18-VM efter den förra säsongen och med hård träning i sommar kommer han redan direkt från säsongsstart att vara en spelare som är med och gör skillnad. Samtliga tre spelare har stor potential där vår förhoppning är att de kommer att ta stora steg under den kommande säsongen.

Kontrakten med Jesper Sellgren, Oskar Stål Lyrenäs och Tim Wahlgren är på två säsonger till och med 2017/2018.

Se även: MODO Channel med Tim Wahlgren efter första SHL-målet