Kanadensisk tvåvägscenter klar för MODO Hockey

4 juni 2015 08:00

Kyle Wilson, 30, har erfarenhet från över 400 matcher i AHL och har två Calder Cup-titlar med Hersey Bears. MODO Hockey kan idag presentera Wilson som klubbens nästa nyförvärv. ”Wilson är en tvåvägscenter med god speluppfattning och är dessutom är en bra tekare. Vi vill bygga laget kring starka centrar”, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet.


Kyle Wilson kommer närmast från två säsonger i KHL där han representerat Dynamo Riga och Traktor Chelyabinsk. Wilson, som är född i Oakville, Kanada, har dock mest erfarenhet från spel i AHL där han svarat för 319 poäng (149+170) på totalt 427 matcher där han totalt spelat i sex stycken klubbar.

Säsongen 2008/2009 samt 2009/2010 representerade Kyle Wilson AHL-laget Hersey Bears som vann två raka Calder Cup-titlar där Wilson bland annat svarade för 12 poäng (6+6) på 21 spelade matcher i slutspelet 2010.

– Vi har varit intresserade av Wilson en tid då vi vet att han kan prestera även på europeiskt rink. Hans erfarenhet från AHL talar sitt tydliga språk och att han har rutin från slutspelshockey och att vinna titlar är naturligtvis även det positivt, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet.

”Vill bygga laget kring starka centrar”

Kyle Wilson är 183 cm lång och väger 93 kg, har 99 spelade matcher i KHL och 39 matcher i NHL för Columbus Blue Jackets, Washington Capitals och Nashville Predators.

– Wilson är en tvåvägscenter med god speluppfattning och är dessutom är en bra tekare. Vi vill bygga laget på starka centrar och har nu förstärkt med Byron Ritchie tillsammans med Kyle Wilson, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet och avslutar:

– I stark konkurrens med andra svenska- och europeiska klubbar valde Wilson spel i MODO Hockey, vilket tyder på att vi går en intressant säsong till mötes. Kyle Wilson kommer att bli en nyttig spelare den kommande säsongen.

Kontraktet med Kyle Wilson gäller säsongen 2015/2016.