Kim Staal borta i 2,5 månader

5 augusti 2002 13:40


Forwarden Kim Staal är skadad och tvingas vila helt från lagets träning i sex till åtta veckor. Det är bäckenbenet och ena ljumsken som spökar för Staal.

– Det hela har utvecklats till en långvarig inflammation och för att det hela ska få chans läka ut krävs vila först och främst, säger MODO Hockeys matchläkare Göran Thorén.

Kim Staal kan dock hålla kondition och styrkan vid liv till viss del genom att träna allt som inte har med ljumsken att göra.

– Läker det hela som vi hoppas ska det efter den här viloperioden bara behöva ta en till två veckor innan Staal är redo för spel, säger Thorén.
Kim Staal har haft problem flera år med den här skadan, men nu har det hela utvecklats i en så negativ riktning att bara vila kan rädda en fortsatt karriär.

Mattias Karlin läkningsprocess

Mattias Karlin som återvänt till MODO från Boston Bruins i NHL (dock är inte alla papper klara för övergång ännu) kan inte köra för fullt ännu. Karlin korsbandsopererades i januari och efter sex månader har läkningen gått bra.
– Karlin kan efterhand intensifiera sin träning, men ännu inte ge sig in i några närkamper i tvåmålsspel och så, säger läkaren Göran Thorén.
Läkningsprocessen tar åtminstone en månad till för Mattias Karlin.