Björn Edlund inför onsdagens hemmamatch mot Luleå/MSSK
Publicerad: 2018-10-16
Dam
Under onsdagen möter MODO Hockeys damer Luleå/MSSK i Fjällräven Center. Med tio raka vinster är det ett formstarkt hemmalag som tar emot gästerna. "Jag ser jättemycket fram emot matchen och spelarna är extremt laddade för det här. Nu får vi äntligen mäta oss mot Luleå/MSSK", säger huvudtränare Björn Edlund.

Under onsdagen är det dags för fjolårets svenska mästare Luleå/MSSK att gästa Fjällräven Center. Men en fin helg i ryggen, där man först slog AIK med 3-1 och sedan Göteborg med 5-0, menar Björn Edlund att det finns mycket att ta med sig till mötet.

– Vi gör två bra matcher och går segrande ur dem. Presterar vi på vår höga nivå så kommer vi gå vinnande ur striderna. Mot AIK trevade vi lite inledningsvis, men vi är starka och har en bra moral i laget. Även fast vi kan göra en dålig inledning så finns det alltid mer att hämta och vi lyckas hitta det det också, säger Björn Edlund.

När Luleå/MSSK gästar förväntar sig huvudtränaren en intensiv och rolig matchbild.

– Mot Luleå brukar det bli intressant, roliga och fartfyllda matcher. det brukar vara hög intensitet och vi måste vara närvarande, både fysiskt och mentalt. Alla bitar måste sitta där och jag är helt övertygad om att vi kommer vara närvarande, säger han.

Något av en rival

Det är med andra ord ett tufft motstånd och Björn ser det som en värdemätare.

– Det är klart att det är en värdemätare. Vi har mött andra topplas som Linköping och HV71 som jag tycker är utmanare och spelar intressant ishockey i år. Sedan har vi inte mött Leksand heller som också har gått bra i början av säsongen. Men Luleå är lite rivaler och det brukar alltid vara extra adrenalinpåslag när man möter dem, så det kommer bli fantastiskt kul att få kliva ut på isen imorgon, säger Edlund.

Nycklarna imorgon, det menar han är att hålla sig till spelidén och tro på den fullt ut.

– Framförallt måste vi tro på det vi håller på med. Det ska alltid finnas en tro på vårt spel och det vi ska göra ute på isen. Sedan måste vi spela med ett extremt högt tempo då det har gett utdelning mot andra topplag, och Luleå är inget undantag. Vi måste vara extremt energirika, jobbiga att möta och fullt fokuserade i alla delar av vårt arbete, säger Björn och fortsätter:

– Det känns väldigt kul att få tuppa upp oss mot Luleå/MSSK här på hemmaplan imorgon.

{!B}

Till MODO Channel

Kommunikatör, MODO Hockey Robin Hedqvist