Seger på bortaplan mot Växjö Lakers
Publicerad: 2015-12-26

MODO Hockey fick en bra start efter juluppehållet då man lyckades vinna på bortaplan mot Växjö Lakers efter straffläggning. Stark laginsats och karaktär gjorde att man i andra perioden lyckades vända 2-1 underläge till ledning 2-3 inför den tredje perioden och sedan avgöra matchen på straffar till två viktiga poäng. Målskyttar ikväll var Bill Thomas 2, Bobby Butler och Victor Olofsson. Periodsiffror 0-1, 2-2, 1-0, 0-1.

Uppstart igen efter juluppehållet och för MODO Hockeys del var det Växjö Lakers som stod för motståndet i årets tredje möte lagen emellan. MODO uppträdde både spelsuget och engagerat i den första perioden och skulle även vara laget som tog ledningen efter 10:20. Detta då Noah Welch fångade upp pucken på egen blålinje och frispelade Victor Olofsson på högerkanten, avslutet in säkert vid vänster stolpe bakom Stefan Steen, Växjös målvakt för kvällen.

Överlag jämnt spelmässigt i den första perioden där MODO höll upp spelet bra och lyckades ofta stoppa Växjös uppspel i mittzonen. Tät period där skottstatistiken till sist kunde skrivas till 6-3.

Konstmål av Bill Thomas gav ledning inför tredje

Växjö kom ut hårt i den andra perioden och pressade långa stunder ned MODO Hockey i försvarszon. Bortalaget tvingades bland annat till time out efter 6:56 av den andra perioden.

Växjöpressen skulle till sist löna sig, detta då Richard Gynge framspelad av Robert Rosén bröt in framför Jonatan Bjurö i MODO-målet och satte pucken lågt vid vänster stolpe till 1-1 efter 10:08.

Stärkta av sitt kvitteringsmål tog Växjö också ledningen när Patrik Lundh framrusande stötte in ledningspucken till 2-1 efter 14:00. Framspelad av Alexander Johansson från vänsterkanten.

Efter de båda hemmamålen jobbade sig MODO Hockey in i matchen på nytt och man lyckades även få in en kvitteringspuck efter 15:47. Bobby Butler snappade upp pucken på vänsterkanten och bröt in framför Steen i Växjö-målet. Butlers skott gick in via en Växjö-försvarares klubba i mål till 2-2.

Mindre än minuten efter kvitteringsmålet återtog MODO ledningen när Per-Åge Skröder spelade fram Bill Thomas till ett riktigt konstmål. Med ryggen mot mål lyckades Thomas peta pucken förbi sin försvarare, för att sedan vända sig om och peta pucken förbi en liggande Stefan Steen till 2-3.

Trots att MODO stundtals var hårt pressade i den andra perioden av Växjö lyckades man gå till periodvila med ledning. Skottstatistik i den andra perioden: 11-6

Thomas och Olofsson matchvinnare efter straffläggning

MODO försökte täppa till spelet i den tredje perioden och man lyckades även till stor del. Enda undantaget var när Växjös Linus Fröberg snappade upp en förlupen puck vid vänster tekningscirkel och lyfte en backhand förbi Bjurö in till 3-3 efter 9:38. Bägge lagen hade sedan bud på sena ledningsmål men matchen gick till resultatlös förlängning och straffar.

MODO var laget som var strået vassare under straffläggningen. Bill Thomas satte först sin straff med ett säkert skott mellan benskydd och plock och Victor Olofsson satte sen även en andra puck bakom Stefan Steen. Jonatan Bjurö i sin tur omutlig mellan stolparna vilket resulterade i två viktiga poäng hem till Örnsköldsvik.

Bill Thomas, MODO Hockeys bäste och matchvinnande forward med bland annat två mål kommenterade efter matchen till CMore:

- Det var viktigt för oss, vi hade förstås helst tagit tre poäng men får nöja oss med två. Viktig seger då vi jobbat hårt under uppehållet både lagmässigt och individuellt. Vi visade mycket karaktär ikväll, något vi kommer ta med oss under resten av säsongen.

Topparna i MODO var framför allt Bill Thomas, Emil Pettersson, Gustav Possler, Victor Olofsson och Jonatan Bjurö i målet. Matchen var en stark laginsats där man bland annat blockerade 21 skott framför Jonatan Bjurö.

Skottstatistiken i tredje perioden samt förlängningen 13-10. Totalt 30-20.

Efter kvällens viktiga seger åker nu MODO Hockey vidare mot Örebro för ytterligare en bortamatch, måndagen den 28 december.