Vendula Pribylova förstärker MoDo!

25 maj 2022 12:05
DAM

MoDo Hockey kan meddela att klubben har skrivit kontrakt med den tjeckiska OS-forwarden Vendula Pribylova.

"Jag vill vara en nyckelspelare för MoDo", säger 26-åringen.


Pusselbitarna fortsätter att falla på plats för vårt SDHL-lag. Härom veckan presenterades den svenska OS-backen Linnéa Andersson som ett nyförvärv – och nu är det dags att lyfta in ytterligare en spelare som representerade sitt land i Peking i vintras.

Vendula Pribylova har signerat ett kontrakt som sträcker sig fram till våren 2024.

De två senaste säsongerna har tjeckiskan spelat för AIK och noterats för 29 poäng, varav tolv mål, i SDHL. Innan hon kom till Sverige var Pribylova en del av University of Maine i den amerikanska collegeligan.

Vid sidan av spel i klubblagen har forwarden varit dessutom en del av det tjeckiska landslaget under många år och totalt har hon hunnit spela 136 A-landskamper vid det här laget.

Nu går flyttlasset till Örnsköldsvik.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att komma till MoDo, det känns välidigt spännade. Efter OS bestämde jag mig för att ta ytterligare steg framåt i karriären. Jag ville komma till en klubb som jag känner kan ge mig verktyg för att utvecklas och bli en bättre spelare – och MoDo passade in på det, säger Vendula Pribylova.

26-åringen har samtalat med tidigare tjeckiska spelare, vänner från landslaget, om MoDo och Örnsköldsvik, både före och efter valet att flytta.

– De har gett mig information och har alltid sagt bra saker om MoDo, att man blir väl omhändertagen och att Ö-vik är en bra stad att bo i.

En bidragande faktor till valet av MoDo är också Jared Cipparone, vår nye huvudtränare som också kommer från en sejour i AIK. De senaste två åren har duon kamperat ihop i Stocksholmsklubben.

– Vi har haft en jättebra relation under den tiden och jag tror att vi båda vet vad vi kan förvänta oss av varandra. Jared är en bra coach och han har också en tydlig bild av vad han vill göra med laget, säger Pribylova.

Cipparone är glad över att återförenas med tjeckiskan i MoDo.

– Hon är en mångsidig spelare, som har bra blick för spelet och kan spela både forward och center. Hon kan skapa offensivt och är pålitlig defensivt. Under tiden i SDHL och i landslaget har hon bevisat att hon har hög kvalité och vi tror att hon kan ta ytterligare steg i sin utveckling i vår miljö, säger han och fortsätter:

– Hon är en bra lagkamrat, vilket vi värderar högt i vår rekrytering och ser som en viktig aspekt i vårt lagbygge. Det känns väldigt roligt att hon vill komma hit och bli en del av vår organisation.

Nyheten om att Vendula Pribylova förstärker MoDo presenterades i en sändning i MoDo Channel på onsdagen. I sändningen kunde Jared Cipparone – som var stand in för sportchef Björn Edlund som är på landslagsuppdrag med Danmark – släppa ytterligare en nyhet: Klubben har kommit överens om en förlängning av kontraktet med backen Ebba Tärnfjord. Även Tärnfjord har skrivit ett tvåårskontrakt.

Se sändningen i repris nedan.